1. Riktig produkthåndtering

For å oppnå best mulig kvalitet på brødproduktene, anbefaler vi at de alltid tines før steking. Ta ut neste dags forbruk kvelden før, som pakkes i lukket plastemballasje.

2. Oppfyll gjestenes ønsker

Smak er forskjellig, så sørg for å ha ingredienser og fyll som favner alle.

La deg inspirere: Piff opp menyen med japanske melkeboller og focaccia-sandwich

3. Korrekt råvarehåndtering

Det er viktig at alle ingrediensene til påsmurt oppbevares og tilberedes riktig. Små håndteringsfeil kan ødelegge hele smaksopplevelsen.

Kjøttpålegg i boks og brød

4. Fokus på sunnhet

Tenk helhet når du smører “sunne” sandwicher, både når det gjelder brød, spreads, pålegg og grønt. Merk gjerne sunnere produkter, for eksempel ved å bruke Brødskala-symbolet og Nøkkelhullsmerket. Fremhev fordelene ved næringsinnholdet, som mye fiber og protein og lite salt, sukker og mettet fett.

5. Spreads og dressinger

Ved å erstatte smør med ulike spreads, dressinger og smakstilsatte oljer på sandwichen, kan du enkelt fornye og utvide menyen din. Tilby dine gjester nye og spennende smaksopplevelser.

Ulike spreads er perfekt erstatning for smør

6. Sesongens ferske råvarer

Bruk årstidene til å skape variasjon i ingrediensene og menyen. Dette gir en allsidig smaksopplevelse til gjestene.

7. Emballasjens betydning

Emballasje har stor betydning for holdbarheten og smaksopplevelsen av påsmurte produkter. Husk alltid å tenke på hvor, når og hvordan maten skal spises. Utseende er viktig!

8. Presentasjon og utseende

Førsteinntrykk er viktig! Sørg for at det du smører ser innbydende og godt ut. Vi kjøper med øynene!

Påsmurte sandwicher med egg og ost

Les også: Lag fristende sandwicher med disse skjæremetodene

9. Gode rutiner og drift

Sørg for å ha gode rutiner. Planlegg og forbered så mye du kan i forkant. Skjær grønnsaker, vask salaten (eller kjøp ferdig vasket) og kutt pålegg før du setter i gang.

10. Få gjestens tilbakemeldinger

Be om feedback fra gjestene. Da sørger du for å tilpasse utvalget etter deres ønsker og behov.Vil du ha inspirasjon til valg av brød, måter å skjære på og hvordan du kan kombinere dressinger, pålegg og grønt for å lage den perfekte sandwichen?
Da burde du ta en titt i Smøreguiden vår.

Last ned gratis e-bok Smøreguide - bli ekspert med vår hjelp


Om skribenten

Jørn Lauritzen

Jørn er vår egen kokk med bakgrunn både fra gourmetrestauranter og kantine, som også har erfaring og teft innen omreisende salg. Hos oss kombinerer han det beste fra begge verdener når han lærer opp og inspirerer kunder til hvordan de best kan tilberede og servere herlige måltider, med brød i enten hoved- eller birollen. Jørn reiser forøvrig jorda rundt på jakt etter Michelin-stjerner.