Hele kloden feirer verdens brøddag 16. oktober  på samme dag som verdens matvaredag. FN etablerte dagen for å kaste lys over behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. I den sammenheng spiller reduksjon av matsvinn en avgjørende rolle. Velger du frosne brødvarer, blir det enklere å kaste mindre brød.

Hvorfor bør du velge bake-off fra Lantmännen Unibake?

#1 Reduserer matsvinn

Det reduserer matsvinn. Du kan nemlig tine og steke opp akkurat den mengden brød du trenger og fylle på med nye brødvarer raskt om det kommer flere gjester.

Matvett-693

Visste du at dersom du kaster ett brød mindre i uken, kan du spare miljøet for omtrent 31 kilo CO2 i året, som tilsvarer felling av to trær.

#2 Klimavennlig valg

Brød er en svært klimavennlig matvare. Kornproduksjon har lave utslipp av klimagasser og er betydelig mer klimaeffektivt enn for eksempel produksjon av melk og kjøtt. Korn og brød er plantemat, som er bærekraftig mat.

560x250-aaker
Visste du at mens landbruket står for cirka ni prosent av de norske klimagassutslippene, står kornproduksjon for fire prosent av dette igjen, altså et klimautslipp totalt på bare 0,36 prosent?

Se Opplysningskontoret for Brød og Korns «15 fakta om korn og bærekraft».


Kornguide-2

 

Vil du vite mer om de ulike kornsortene? Les om korn og deres ulike egenskaper i vår kornguide.

 

#3 Reduserer CO2-avtrykket

Kjøp av norskproduserte brødvarer bidrar til å redusere CO2-avtrykket. Vi i Lantmännen Unibake er selv ansvarlige for alt vi gjør og hvordan vi gjør det gjennom hele verdikjeden – fra jord til bord. Derfor er vi utrolig stolte av at vi nå baker våre egne brød her i Norge – ved vårt nye, moderne håndverksbakeri i Lier.

BAKT I NORGE

 

Visste du at når vi nå henter hjem produkter vi hittil har importert fra Europa og transport i hovedsak begrenses til Norge, reduserer vi våre CO2-utslipp fra transport med 40% nærmest over natten?


Brød er en av de få matvarene som spises over alt – i alle land og kulturer. Vi mennesker har spist brød i minst 10.000 år og her i Norge spiser vi over 50 kilo brød hver i løpet av ett år.

Du kan servere et rikt utvalg av smakfulle og innbydende brødvarer til gjestene dine uten å være redd for å sitte igjen med tørt og muggent brød. Sjekk ut vårt brede utvalg her.

Trenger du inspirasjon til brødserveringen? Ta en titt på våre oppskrifter.

 

Logo_rykende_ferskt

 

Vi baker.

Du steker.

Kunden elsker det.