Mange av kundene mine har få ansatte, liten plass og mangler utstyr til å bake selv, men ønsker å by gjestene på rykende ferske croissanter til frokost, saftige sandwicher og uimotståelige kanelsnurrer: Rett og slett fersk bakst som får tennene til å løpe i vann.  Det er heldigvis ingen utopi om man har variert bake-off i fryseren.

Her har jeg samlet produktene jeg anbefaler til kunder som vil servere fersk bakst, men har begrenset med tid og utstyr.

Ferdigstekt hvetesnurr med bær og vanilje1. Ferdigstekte hvete- og kanelsnurrer "gjør seg selv"

Om du ønsker å servere helt gjærfersk bakst uten for mye innsats, er våre ferdigstekte kanel- og hvetesnurrer perfekte for deg. Nordmenn i alle aldre elsker fersk bakst - og med ferdigstekte produkter som ikke må stekes, kan du tilfredsstille dine gjesters behov uten å være redd for svinn.
 
Snurrene kommer ferdig stekt i papirform og krever ingen forberedelse utover at de må tines i romtemperatur i én time. Det gjør at du kan ta ut av fryseren etter behov. Bollene kan enten selges én og én i disk eller pakkes i poser. 

Les også: Spar tid og unngå matsvinn med ferdigstekte bake-off brød og boller

Ferdighevet kardemommeknute forvandles til rykende fersk bakst i løpet av en snau time2. Ferdighevede kanelsnurrer og knuter gir rykende fersk bakst på én time

Rykende fersk bakst slår aldri feil og velger du ferdighevede produkter, er dette en realitet i løpet av en drøy time.

Du kan enten by gjestene på en deilig kanelknute, kardemommeknute, eller kanelsnurr. Alle produktene trenger en drøy time under plast i romtemperatur for å tine, og rundt 10 minutter i ovnen på 180 grader. Simsalabim, rykende ferske bakervarer med minimalt med innsats!

Ferdigstekte porsjonsstykker av sjokoladekake og gulrotkake3. Ferdigstekte minimuffins, donuts og porsjonskaker gjør det enkelt å variere

Fersk bakst er mer enn gjærbakst, og det enkleste av det enkle er søte, fargerike fristelser i ulike smaker som kun må tines en snau time før servering. Våre fargerike donuts med bringebær-, sjokolade- og vaniljesmak gjør seg utrolig godt i disken eller på buffet. Sammen med porsjonsbiter av gulrotkake og sjokoladekake, er dette produkter som gjør det veldig enkelt å få til et variert utvalg av søtbakst. Også ser de fristende ut!

Det er for øvrig verdt å vite at vi også har en miksboks med minimuffins som blant annet egner seg perfekt som en søt avslutning på hotellfrokosten.

Croissanter stekes frosne4. Croissanter stekes frosne og er rykende ferske på et drøyt kvarter

Selv om gjærbakst er manges favoritt, er butterdeig og croissanter mer og mer populært i Norge det også. Og siden croissanter stekes frosne, er det den enkleste måten å gi gjestene dine rykende fersk bakst på!

Våre croissanter - klassiske eller fylt med for eksempel mandelmasse eller nougatsjokolade - kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren. Velg din favoritt eller gå for en miksboks med små croissanter så får du litt av hvert. 

Ferdigstekt longbread kan bli sandwicher i ulike størrelser5. Ferdigstekte og delte longbreads gir mange sandwicher i én

Smøring av fristende baguetter, rundstykker og sandwicher til en innbydende disk tar tid. Nettopp derfor har vi introdusert longbreads som er et helt genialt produkt, spør du meg! Brødet er en drøy halvmeter langt, ferdigstekt og delt slik at du kun trenger å tine, smøre på og dele opp - i det antallet sandwicher du ønsker. Det er med andre ord en drøm for effektiviteten på kjøkkenet og kan brukes på utrolig mange forskjellige måter. 

Longbread er altså perfekt som «on-the-go»-produkt eller i mindre porsjoner som møtemat. Anbefaler å prøve!

Les også: Spar tid på kjøkkenet med longbreads

Ferdigstekt miniciabatta er perfekt til hotellbuffet6. Ferdigstekte bagels og ciabattaer gjør påsmurt enklere 

Om du sverger til lokalmat og vil servere påsmurt bakt i Norge, anbefaler jeg miniciabatta fra bakeriet i Lier. Både den fine ciabattaen og den halvgrove er bakt med surdeig og stekt i steinovn - og skal kun tines en time før den kan smøres eller serveres. 

Også våre "Tin og server"-bagels er produkter jeg raskt foreslår for kunder som ønsker å skille seg ut uten å måtte legge ned altfor mye tid. Produktene ser lekre ut siden den ene er toppet med valmuefrø, mens den andre har dekor av linfrø, havregryn, solsikkefrø og maisgryn. Også de skal kun tines før smøring og servering. Enklere blir det ikke! 

Ferdigstekt og oppskåret grovbrød med egg7. Ferdigstekt og oppskåret brød passer ypperlig til videresalg

Mange av kundene mine sverger til oppskåret brød - siden det er enkelt, saftig, godt og passer perfekt som sandwichbrød eller toast. Brødene egner seg også helt ypperlig til take-away-salg i kiosken på båthavna eller administrasjonskontoret på campingplassen siden de er ferdigstekt. Det samme gjelder solsikkebrødet, ciafrøbrødet og bondebrødet vi baker i Lier.

Hele brød som ikke må i ovnen er faktisk helt nytt på markedet og et tilbud vi virkelig håper vil bidra til å forenkle hverdagen til kundene våre. Om du tar brødene ut av fryseren first thing in the morning, har gjestene dine ferskt brød til frokost uten å måtte dra avgårde på dagligvarebutikken. 

Om du ønsker å prøve noen av forslagene over, må du handle via grossist, men bestillingen kan gjøres fra nettsiden vår. Trykk på kjøpsknappen på produktsiden så tas du direkte til valgte produkt i din innkjøpsportal. Der kan du legge produktet i handlekurven eller i handlelisten din.

Last ned katalog Ferdigstekt bakst: spar tid, energi og matsvinn

FersktogFerdigstekt

 


Om skribenten

Narve Holmen

Narve er en av våre dedikerte selgere som helt siden 2009 har delt av sin lidenskap for bake-off og veiledet kunder til å finne løsninger som passer for dem. Han er definitivt et ja-menneske som alltid stiller opp for kolleger og kunder, og snur alltid utfordringer til muligheter. Som engasjert liung fra Lier er Narve særlig stolt av bakervarene som bakes ved vårt lokale bakeri i kommunen.