KAM Tove og kategorisjef Annette med ferdig hevede kanelknuterHøsten går like fort hvert eneste år og plutselig er det jul. En hektisk tid, men også en tid der de aller fleste inntar «kose seg»-modus. Denne muligheten må du ikke la gå fra deg.

Enten du driver en kantine, kafé, hotell eller turisthytte på fjellet: Søtbakst slår aldri feil! Er det i tillegg enkelt å tilberede, er det jo enda bedre.

Med bake-off i fryseren kan du tilby et variert utvalg av hvetebakst, croissanter og andre søtsaker – kun i løpet av en times tid. Jeg har tatt en prat med de hos oss som kjenner produktene våre inn og ut - deriblant vår KAM Tove og Annette som er kategorisjef for søtbakst inntil hun går inn i en KAM-rolle ved årsskiftet - og samlet deres syv forslag til førjulskos.

Så enten du vil servere tradisjonelle bakervarer eller tilby ekstra fristende nytelser der sprøtt møter mykt og smaker kombineres, skal du kunne finne produkter i listen under. Alle er enkle å tilberede og vi kan garantere at de smaker godt! 

Ønsker du å sette ditt eget preg på hvetebaksten? Se hva du kan gjøre med deigemner!

Disse søte fristelsene bør du ha i disken

1. Julete berlinerbolle fylt med karamell og toppet med knust pepperkake på hvit glasur. En moderne smak av jul!
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før servering

2. Ferdig stekt pepperkakeknute leveres i julerøde former og er et perfekt produkt å servere gjestene i en travel førjulstid. Hveteknuten er fylt med et smakfullt pepperkakefyll. 
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før servering

1080x1080_Kardemommeknute3. Ferdig hevet kardemommeknute er en nyhet der kardmommesmaken vi kjenner fra tradisjonell hvetebakst er en av hovedingrediensene. Knuten - som er formet for hånd - er fylt med et smakfullt vaniljefyll, mens sukker og grovkvernet kardemommetopping medfølger i separat pose slik at dette kan drysses på før steking. Har du tid til heving, er vår nye kardemommesnurr ypperlig både med eller uten fyll, og kan både sammenbakes og stekes i form. Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 8-10 minutter

4. Ferdig hevet kanelknute med ekstra mye fyll er en av favorittene på huset! Bollen er formet for hånd, dekorativ i disken og en favoritt blant gjester i alle aldre.
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 8-10 minutter

5. Ferdig hevet eple- og kanelsnurr med crumbletopping. Smaken av eple og smuldretopping gir det lille ekstra til kanelbollen som alltid er en sikker vinner. Ønsker du ikke eplesmaken, kan kanelbollen med perlesukker være et alternativ. 
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før crumbletopping legges på. Stekes ved cirka 180°C i 8-10 minutter

6. Fylte croissanter kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren. Velg din favoritt eller miks croissanter fylt med nougatsjokolade, vaniljekrem eller mandelmasse.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 16-18 minutter

Fylte croissanter og wienerbrød til jul
7. Wienerbrød fylt med flytende karamell. Karamell er en smaksvinner om dagen, og dette sammen med den unike fasongen bidrar til at yngre generasjoner får øynene opp for den tradisjonelle wienerbaksten. Fargerike donuts gjør seg også godt i disken og er superlettvinte å tilberede siden alt du trenger å gjøre er å tine dem en times tid i romtemperatur før servering.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 18 minutter


Les også: Ekspertens tips: Søte fristelser som hever hotellbuffeten

Hvordan velge bakervarer som passer for deg?

Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer. Da kan vårt team hjelpe deg.

Vi har kundekontakter i hele landet og et team av fagfolk med lidenskap for bakerfaget som veldig gjerne vil hjelpe deg å lykkes. Med sin brede erfaring blant annet som bakere og kokker, hjelper de deg å finne løsninger på dine behov.

Selgere storhusholdning Lantmännen Unibake

Tove, Knut Olav, Jørgen, Trond Vidar, Trond og Narve tar gjerne en uforpliktende prat og er alltid tilgjengelige på e-post.

Last ned produktkatalog:  Se hele vårt produktsortiment

 


Om skribenten

Christel Nordhagen

Christel er vår egen journalist som etter å skrevet om strøm og oljeplattformer i energibransjen i nesten 15 år, nå er lidenskapelig opptatt av å gjøre bake-off tilgjengelig for alle. Hun elsker gode historier, enten det handler om å gi produkter personlighet, bli bedre kjent med kolleger eller at kunder deler sine suksesser. Christel er en ekte lagspiller som tror at det meste kan løses med god kommunikasjon.