Anette er kategorisjef for søtbakstHøsten går like fort hvert eneste år og plutselig er det jul. En hektisk tid, men også en tid der de aller fleste inntar «kose seg»-modus. Denne muligheten må du ikke la gå fra deg.

Enten du driver en kantine, kafé, hotell eller turisthytte på fjellet; søtbakst slår aldri feil! Er det attpåtil enkelt å tilberede, er det jo enda bedre.

Med bake-off i fryseren kan du tilby et variert utvalg av hvetebakst, croissanter og andre søtsaker – kun i løpet av en times tid. Her er mine syv forslag til førjulskos, enten du vil servere tradisjonelle bakervarer eller ekstra fristende nytelser der sprøtt møter mykt og smaker kombineres. Jeg har smakt alle sammen og kan garantere at de smaker godt! 

Ønsker du å sette ditt eget preg på hvetebaksten? Se hva du kan gjøre med deigemner!

Disse søte fristelsene bør du ha i disken

1. Julete berlinerbolle fylt med kanelkaramell og toppet med knust pepperkake på hvit glasur. En moderne smak av jul!
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før servering

2. Ferdig hevet kanelknute med ekstra mye fyll er min absolutte favoritt! Bollen er formet for hånd, dekorativ i disken og en favoritt blant gjester i alle aldre.
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 8-10 minutter

3. Ferdig hevet eple- og kanelsnurr med crumbletopping. Smaken av eple og smuldretopping gir det lille ekstra til kanelbollen som alltid er en sikker vinner. Ønsker du ikke eplesmaken, kan kanelbollen med perlesukkerdekor være et alternativ.
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før crumbletopping legges på. Stekes ved cirka 180°C i 8-10 minutter

Fylte croissanter og wienerbrød til jul
4. Fylte croissanter kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren. Velg din favoritt eller miks croissanter fylt med nougatsjokolade, vaniljekrem eller mandelmasse.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 16-18 minutter

5. Fargerike donuts gjør seg godt i disken, er superlettvint og kommer med bringebær-, sjokolade- og vaniljesmak eller rett og slett sukkerdekor.
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før servering

6. Ferdig hevede hvetefletter med kanel-, pistasj- eller vaniljekremfyll. Utforming og perlesukkertopping gjør fletten dekorativ i disken. Kan enkelt deles i to eller tre biter før steking dersom du ønsker å servere en liten søtsak.
Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 7-8 minutter

7. Wienerbrød fylt med flytende karamell. Karamell er en smaksvinner om dagen, og dette sammen med den unike fasongen bidrar til at yngre generasjoner får øynene opp for den tradisjonelle wienerbaksten.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 18 minutter

Les også: Ekspertens tips: Søte fristelser som hever hotellbuffeten

Hvordan velge bakervarer som passer for deg?

Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer. Da kan vårt team hjelpe deg.

Vi har kundekontakter i hele landet og et team av fagfolk med lidenskap for bakerfaget som veldig gjerne vil hjelpe deg å lykkes. Med sin brede erfaring blant annet som bakere og kokker, hjelper de deg å finne løsninger på dine behov.

Selgere storhusholdning Lantmännen Unibake

Tove, Knut Olav, Jørgen, Trond Vidar, Trond og Narve tar gjerne en uforpliktende prat og er alltid tilgjengelige på e-post.

Last ned produktkatalog:  Se hele vårt produktsortiment

 


Om skribenten

Anette Andersen

Anette er som datter av en dreven bensinstasjonsaktør nærmest oppvokst blant bake-off-boller og pølsebrød. Som kategorisjef for søtbakst og fastfood hos oss, leder hun nå produktutviklingsarbeidet av nye søte fristelser og burgerbrød og bruker innsikt for å levere bakervarene kundene vil ha.