Frokost er ofte det måltidet gjestene opplever som viktigst når de bor på hotell. Strenge restriksjoner for servering har resultert i faste frokosttider og begrensninger på antall gjerster i frokostsalen. Dette gjør at man må tenke annerledes og tilby gjestene nye måter å kunne nyte en god frokost og lunsj på.

Ikke alle har tid eller lyst til å sitte lenge over frokosten, men de aller fleste ønsker å starte dagen med noe i magen. Potensialet for økt omsetning i forbindelse med frokosten er derfor stort og og det er flere og flere hoteller som tilbyr frokost og lunsj "to go". Kanskje har ditt hotell allerede gjort seg noen erfaringer rundt dette eller du trenger noen tips til å komme i gang?

Vi har samlet noen tips til hvordan du enkelt kan komme i gang med take away-frokost både til egne gjester og drop in-kunder.

Last ned: Tin og server - Aldri har bake-off vært enklere

5 tips til deg som ønsker å starte opp med "to go"-servering

1. Gjør det enkelt, men med kvalitet

Enkle løsninger kan være like gode som de store buffeene, så lenge kvaliteten på råvarene er høye og innholdet er valgt med omhu. Ferskpresset juice, god kaffe, frisk frukt og godt brød er viktige ingredienser i en deilig frokost. Når du selger to-go er dette noen viktige ting å tenke på:

  • Enkelt å ta med seg
  • Enkelt å spise i farta
  • Minst mulig søl
  • Helst ikke smuler
  • Enkel og trygg emballasje

Sub sandwich som ikke smuler

Ønsker du produkter som ikke smuler, anbefaler vi å bruke våre Sub sandwich. Disse er ferdig stekt, skåret og smuler ikke.

2. Lag oversiktlige og fristende menyer

Lag egne menyer for take awayLag tydelige "to go"-menyer for frokost og lunsj som gjør det enkelt for gjestene å velge nøyaktig det innholdet som passer deres smak. I tillegg kan du lage en drikkemeny bestående av forskjellige alternativer, som for eksempel kaffe, te, smoothies og juice.

Vil du smøre baguetter og sandwicher? La deg inspirere

3. Tilby frokost og lunsj hele dagen

Panini er perfekt som mat på fartenTilpass deg kunden, ikke la kunden tilpasse seg deg. Frokost- og lunsjmat er populært hele dagen, så hvorfor ikke lage menyer som gjør at du kan selge take away hele dagen? Benytt gjerne rettene du allerede har på menyen, som sandwicher og burgere, ellers så er ferdigstekte longbreads veldig praktisk siden du får fem sandwicher i én!

Video: Så enkelt smører du 5 sandwicher av longbread

En annen mulighet er å tilby ferdigretter som calzone, panini og toast som kun trenger å varmes. Disse passer ypperlig både til lunsj, middag og kvelds.  

4. Få ekstra omsetning fra gaten

Mange spisesteder har funnet ut at to-go-løsninger er en hit blant potensielle kunder som ellers bare ville gått forbi hotellet på vei til jobb. Inviter folk fra gaten til frokost, og opplev muligheten til å generere ekstra inntekter på en enkel og håndterbar måte. Mange kunder er villige til å kjøpe frokost til en pris som samsvarer med kvaliteten.

Les hvordan hotellet i Stavanger inviterer gjester utenfra til mandagsfrokost

5. Skap interesse via sosiale medier

Du er sannsynligvis allerede til stede på Facebook og Instagram. Men bruker du sosiale medier proaktivt og strategisk for å øke inntektene dine?

Fortell kundene hva du tilbyr på to-go-menyen. Noen kunder vil sannsynligvis dele innleggene dine og sine egne erfaringer med spisestedet ditt, og dermed bidra til å spre budskapet og gode anbefalinger til enda flere kunder.

Spar tid og penger på kjøkkenet med bake-off 

Med bake-off produkter i fryseren har du til enhver tid et variert utvalg av brød og bakervarer av høy kvalitet i fryseren som kan tines og tilberedes når du trenger det.

Får du uventede bestillinger, tines produktene på kort tid i romtemperatur. Du styrer forbruket ditt enkelt ved å ta opp produkter etter etterspørselen. Dette vil hjelpe deg med å redusere brødsvinnet på kjøkkenet, som også sparer deg for unødvendige kostnader ved å kaste brød.

Last ned katalog Tin og server: Aldri har bake-off vært enklere

Trenger du hjelp til å komme i gang?

Vi har kundekontakter i hele landet og et team av fagfolk med lidenskap for bakerfaget som veldig gjerne vil hjelpe deg. Med sin brede erfaring blant annet som bakere og kokker, hjelper de deg å finne løsninger på dine behov. 

Vårt salgsteam er alltid klare for å hjelpe deg

Tove, Knut Olav, Jørgen, Trond Vidar, Trond og Narve tar gjerne en uforpliktende prat og er alltid tilgjengelige på e-post.

 

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.

Du steker.

Kunden elsker det.


Om skribenten

Jørn Lauritzen

Jørn er vår egen kokk med bakgrunn både fra gourmetrestauranter og kantine, som også har erfaring og teft innen omreisende salg. Hos oss kombinerer han det beste fra begge verdener når han lærer opp og inspirerer kunder til hvordan de best kan tilberede og servere herlige måltider, med brød i enten hoved- eller birollen. Jørn reiser forøvrig jorda rundt på jakt etter Michelin-stjerner.