Selvfølgelig skulle vi bake selv. Det var innstillingen jeg hadde da jeg hadde ansvaret for matutvalget ved fire serveringssteder ved Økern Portal. Vi hadde vår egen baker som bakte herlige brød, rundstykker og søtbakst til både buffeter og kaffebarer. Duften av nybakt fylte lokalet, bakervarene så fantastiske ut og ikke minst så smakte de himmelsk.

Vi hadde valgt å investere et årsverk i opplevelsen av hjemmebakst. Men vi var sårbare. Selv om vi hadde et lager av bakervarer i fryseren, var det kjipt når bakeren var borte fra jobb. Også måtte vi bestemme oss for et utvalg, for selv om han var en utrolig dyktig baker, hadde døgnet hans også kun 24 timer. Det tar altså tid å bake selv og skal man få leveranser fra bakeren, er det vanskelig å beregne riktig mengde.

Bake-off er et fullgodt alternativ til hjemmebakst

Salgsteam Lantmännen Unibake Umami 2023Jeg har nå jobbet to måneder i Lantmännen Unibake. I løpet av den korte tiden, har jeg vært med kolleger på besøk til deres kunder, møtt egne kunder i Oslo og ikke minst vært vertskap på messer, deriblant landets største mat- og drikkemesse, Umami. Gradvis har jeg blitt kjent med sortimentet vårt og ikke minst alle mulighetene man har med bake-off.  

Jeg ser nå at frosne bakervarer passer utmerket for serveringssteder som ikke har sin egen baker, eller rett og slett mangler tid og plass til å bake selv. Jeg vet at et godt – og ikke minst fast – utvalg av ferske bakervarer er avgjørende for at kundene skal komme tilbake. Det er lurt å ha et par spesialiteter som folk snakker om.

Samtidig har jeg sett hvor viktig det er å ha et bredt utvalg av tilleggsprodukter som varierer etter sesong og kundebehov. Om man kan friste med en lekker croissant til morsdagen, en smakfull panini til folk på farten eller deilige fastelavnsboller, så lokkes nye kunder til serveringsstedet ditt og salget øker.

Når jeg nå står på «andre siden», innser jeg at bake-off oppfyller alle kravene jeg hadde som matansvarlig:

1. Alltid fersk bakst og duft av nystekt

Den største fordelen ved bake-off er at du alltid har helt fersk bakst til gjestene dine fordi du kan steke opp gjennom hele dagen. Nesten like viktig er at du alltid har en fantastisk duft av ferske bakevarer i lokalet – uten at du må bruke masse tid på å bake.

Forskning viser at lukt er sterkt knyttet til appetitt og at en behagelig duft kan øke salget av mat og drikke. Derfor vil duften av nystekte croissanter og hvetebakst lokke kunder inn i kaffebaren eller kafeen din og gi deg mersalg.

Les også: 7 grunner til å velge bake-off

2. Rask service til kundene

Bake-off er enkelt å tilberede og gjør det enkelt for deg å tilby rask service til kundene dine. Du kan velge ferdigstekte brød, rundstykker og bakervarer som kun må tines eller slenge noen halvstekte (tinte) produkter i stekeovnen i noen minutter for å få sprø skorpe og duft i lokalet.

Med enkle tilberedningsinstruksjoner kan hvem som helst tilberede ferske bakevarer på kort tid. Dette betyr at kvaliteten alltid blir den samme og at man ikke er avhengig av at bakeren er på jobb, også kan alle ansatte bruke tiden og oppmerksomheten sin på kundene.

Ferdigstekt bake-off brød

Last ned e-bok: Spar tid, energi og matsvinn med ferdigstekt bake-off

3. Variert utvalg, inkludert sunne alternativer

En annen fordel med bake-off er at det er enkelt å tilby et variert utvalg av brød og bakervarer siden du kan ha ulike produkter i fryseren og ta opp litt av hvert når du trenger det. Det betyr også at du kan by gjestene på et bredt utvalg av sunne alternativer.

Enten du ønsker fullkornsbrød og -rundstykker, grovbrød uten hele korn, glutenfritt eller produkter med lavere sukkerinnhold, så finner du det. Helsebevisste kunder kan velge brød og sandwicher tilpasset deres preferanser og ernæringsbehov. Dette kan også øke kundenes lojalitet til utsalgsstedet ditt fordi de vet at de finner sin favoritt hos deg.

Se hele utvalget av bake-off-produkter

4. Fristende varmmat på 1-2-3

Bake-off inkluderer også frosne ferdigmatprodukter. Med en liten investering i en pressgrill kan du enkelt tilby kundene litt varm mat på farten. Enten det er panini med ost og skinke, kylling og pesto eller spicy chorizo, toast eller en spennende focacchini, så tar det kun noen minutter å diske opp et deilig måltid.

For å hjelpe deg å promotere tilbudet av varmmat, kan du bruke ferdige salgplakater som lastes ned fra nettsiden vår.

5. Egen vri på klassikere

1200x1200_Bolle_Marengs_sjokolade

Noe av det kuleste med bake-off er at du kan lage din egen vri på klassiske bakverk som boller, croissanter og kanelboller ved å bruke deigemner. Når du har tint og hevet produktene, kan du for eksempel pynte dem med sjokolade og kakepynt, eller hva med litt marengs som flamberes?

Eller kanskje du skulle prøve deg på croffles? Det er rett og slett en krysning av croissant og vaffel som du enkelt lager ved å legge croissantdeigen i vaffeljernet. Det samme kan du gjøre med den ferdige kanelbolledeigen. Stek kanelbollen i vaffeljernet og server med is og bær, for eksempel. Her er det fantasien som setter grensene.

Inspirasjon til hva du kan gjøre med hvetebaksten finner du ved å laste ned e-boken via den grønne knappen under.

6. Fleksibilitet og minst mulig svinn

I den travle hverdagen, kan det være utfordrende å holde et jevnt tilbud av ferske bakevarer, samtidig som du skal beregne riktig mengde. Det kule er at bake-off løser dette!

Har du produkter i fryseren så kan du ta ut mer når du ser at det begynner å minke eller det plutselig blir storinnrykk. Det er altså enkelt å fylle på med ferske varer i løpet av dagen og sørge for fornøyde kunder. Samtidig er det lettere å beregne mengde sånn at du kaster mindre! Det er jo genialt egentlig.

Les også: Ferdigstekt bake-off har kommet for å bli i kantina hos Toyota Bilia i Trondheim 

Jeg er overbevist om at bake-off kan hjelpe deg å øke omsetningen ved ditt serveringssted. Bakgrunnen min gjør at jeg tror jeg vet hva du trenger. Jeg hjelper deg gjerne med å skape en menymiks som skiller seg ut og gir kundene dine en uforglemmelig opplevelse, så ikke nøl med å ta kontakt.

Last ned gratis e-bok: Slik øker du salget av hvetebakst

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

 


Om skribenten

Maria Fyrvik

Maria er vår distrikssjef i Oslo og har til tross for sin unge alder, lang erfaring både som restaurantsjef, hovmester i hotellbransjen og kantineleder. Hun er er en livsnyter som alltid har en matrelatert ferie booket, elsker å surfe, seile og stå på ski og ikke minst å finne gode løsninger for kundene sine.