Kjøkkensjefen Kim Karlsson fyller de ærverdige lokalene med nydelig mat. På kjøkkenet står det dyktige kokker, konditorer og lærlinger som holder gjestene mette gjennom dagen.

Lag dine egne signaturbrød: Last ned gratis e-bok.

Variasjon og kvalitet

Vi møter Kim en solfylt dag i mai. Solen står inn gjennom vinduene og vi gleder oss til å nyte frokostbuffeen som er satt frem. Her bugner det av brød i mange varianter som både skal tilfredsstille norske og internasjonale ganer. 

sola-kim-trond-1400

Vår distriktssjef i Stavanger-området, Trond Vidar Mjørlaug, kjenner Kim godt. Han har samarbeidet med hotellet i over fire år for å finne frem til de beste bake off-produktene for akkurat dem.

"Med bake off får vi også en fin variasjon på brødbuffeen. Jeg bruker ofte miksboksene fra Lantmännen Unibake, da får man både variasjon og kvalitet samtidig som det tar mindre plass i fryseren"

Kim Karlsson

Bake off = mindre matsvinn

Kim Karlsson trekker frem utfordringen med at hotellet har veldig varierende gjester fra dag til dag og uke til uke. Noen søndager har de arrangementer og en populær buffe som trekker mange gjester. Da er det godt å ha mange gode brød i bakhånd som raskt kan tines og stekes. Andre dager er det lettere å forutse antallet gjester ut ifra bookede rom og konferanser.

Kim Karlsson har i mange år sverget til bake off-brød. Han nevner fleksibilitet og variasjon som noen av de viktigste årsakene, men trekker også frem at kvaliteten på bake off-brød har blitt veldig mye bedre de siste årene.

kollage-buffe-1400På buffeen er det alltid et godt uvalg av brød og assorterte miniwienerbrød på buffeen for dem som ønsker en søt avslutning.

Kim Karlsson minnes at den største overgangen de hadde da de gikk over til bake off, var en nedgang i brødsvinn på rundt 30%. Hans beste tips er; gode rutiner og planlegging gir minimalt med matsvinn.

Sola Stranda Hotell er nå i startfasen med å starte opp et samarbeidsprosjekt med forskjellige leverandører for å redusere matsvinnet ytterligere.

"For å lykkes med bake off er det viktig med rutiner og planlegging, da blir det minimalt med svinn. Dette gjenspeiler seg igjen positivt på kostnadene."

Kim Karlsson

Lang historie

Sola Strand Hotel ligger ved stranden

Sola Strand Hotel ligger flott til hvor late dager kan nytes på stranden rett utenfor døren. Helt siden hotellet ved Stavanger åpnet dørene for første gang i 1914 har de tiltrukket seg gjester fra fjern og nær. I dag er de kjent for førsteklasses restaurant og selskapslokaler og er medlem av De Historiske - hotel & spisesteder.

Last ned gratis e-bok: Slik setter du ditt eget preg på bakervarene