Med variert bake-off i fryseren kan du servere ferske boller, kanelknuter og donuts til glade 17. mai-gjester etter kun en times tid. Mange produkter trenger kun å tines, andre er klare etter noen få minutter i ovnen. 

Det samme gjelder flere av brødproduktene våre, som derfor er perfekte til å lage ferske sandwicher på hektiske maidager. Velger du ferdigstekte og delte produkter som kan smøres etter kun få minutter tining, har du fristende sandwicher klare på null komma niks - helt uten svinn! 

7 bake-off-favoritter til hektiske dager

1. Ferdigstekte hvete- og rosinboller
Disse bollene er helt nye i sortimentet vårt og rett og slett perfekte for steder som vil selge ferske boller uten å være redde for svinn, slik som kiosker, hoteller, campingplasser eller kantiner. De krever ingen forberedelse utover at de må tines i romtemperatur i én time. Bollene kan enten selges én og én i disk eller som sekspakk i posen de leveres i. 

Les også: Derfor baker vi ferdigstekte boller på Langhus

Ferdigstekte hveteboller og rosinboller

2. Ferdighevede kanelknuter, kanelboller eller crumbleboller
Nordmenn elsker fersk hvetebakst og kanelboller slår aldri feil. Med disse tre produktene har vi gjort jobben for deg, inkludert heving. Alt du trenger å gjøre er å ta så mange boller du ønsker ut av fryseren, tine dem i én time og steke på 180 grader i 8-10 minutter. Voilà, rykende ferske bakervarer med minimalt med innsats!

3. Ferdigstekte muffins og donuts
Det enkleste av det enkle er søte, fargerike fristelser i ulike smaker som kun må tines en drøy halvtime før servering. Våre fargerike donuts med bringebær-, sjokolade- og vaniljesmak gjør seg utrolig godt i disken eller på buffet. Sammen med muffins - med blåbær, sitron eller sjokolade - er dette produkter som gjør det veldig enkelt å få til et variert utvalg av søtbakst. Også ser de fristende ut! Det er for øvrig verdt å vite at vi også har en miksboks med minimuffins, og glutenfrie muffins, slik at du har et tilbud til gjester med ulike behov.

Vareiert utvalg av wienerbrød og croissanter

4. Croissanter og wienerbakst som stekes fryst
Har du ikke tid til å tine, men vil ha duften av nybakt i lokalet, da er vår wienerbakst og fylte croissanter for deg. Disse kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren siden de stekes frosne. Velg din favoritt eller gå for en miksboks med wienerbrød så får du litt av hvert. 

5. Ferdigstekte og delte longbreads gir mange sandwicher i én
Smøring av fristende baguetter, rundstykker og sandwicher til en innbydende disk tar tid. Nettopp derfor har vi introdusert longbreads som er et helt genialt produkt, spør du meg! Brødet er en drøy halvmeter langt, ferdigstekt og delt slik at du kun trenger å tine, smøre på og dele opp - i det antallet sandwicher du ønsker. Det er med andre ord en drøm for effektiviteten på kjøkkenet og kan brukes på utrolig mange forskjellige måter. Du ser noen forslag på bildet i toppen. Longbread er altså perfekt som «on-the-go»-produkt eller i mindre porsjoner som møtemat. Anbefaler å prøve!

Les også: Spar tid på kjøkkenet med longbreads

1200x1200_Bagels6. Ferdigstekte og delte bagels 
Siden vi fikk to typer "Tin og server"-bagels inn i sortimentet i vinter, har dette blitt produkter jeg raskt foreslår for kunder som ønsker å skille seg ut uten å måtte legge ned altfor mye tid. Produktene ser lekre ut siden den ene er toppet med valmuefrø, mens den andre har dekor av linfrø, havregryn, solsikkefrø og maisgryn. Også skal de altså kun tines før smøring og servering. Enklere blir det ikke! 

7. Ferdigstekt og skåret brød
Mange av kundene mine sverger til ferdigskåret "levainbrød" - rett og slett brød bakt med surdeig - siden det er enkelt, saftig, godt og passer perfekt som sandwichbrød eller toast. Vi anbefaler at akkurat dette brødet varmes før servering, men vi har andre skårede varianter som egner seg helt ypperlig til take-away-salg i kiosken
på båthavna eller administrasjonskontoret på campingplassen siden de er ferdigstekt. Om du som driver tar brødene ut av fryseren first thing in the morning, har gjestene ferskt brød til frokost uten å måtte dra avgårde på dagligvarebutikken. 

Jeg håper jeg med dette har klart å vise hvor enkelt det er å gi gjestene det de veldig ofte ønsker seg, nemlig ferske bakervarer. Ta en titt i e-boken nedenfor og ikke nøl med å kontakte meg eller min kollega i ditt distrikt om du ønsker veiledning til hva som passer for deg.

Last ned gratis e-bok:  Bake-off: Rykende ferske bakervarer når du vil

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn


Om skribenten

Narve Holmen

Narve er en av våre dedikerte selgere som helt siden 2009 har delt av sin lidenskap for bake-off og veiledet kunder til å finne løsninger som passer for dem. Han er definitivt et ja-menneske som alltid stiller opp for kolleger og kunder, og snur alltid utfordringer til muligheter. Som engasjert liung fra Lier er Narve særlig stolt av bakervarene som bakes ved vårt lokale bakeri i kommunen.