Med variert bake-off i fryseren kan du servere ferske boller, kanelknuter og donuts til glade 17. mai-gjester etter kun en times tid. Mange produkter trenger kun å tines, andre er klare etter noen få minutter i ovnen. 

Det samme gjelder flere av brødproduktene våre, som derfor er perfekte til å lage ferske sandwicher på hektiske maidager. Velger du ferdigstekte og delte produkter som kan smøres etter kun få minutter tining, har du fristende sandwicher klare på null komma niks - helt uten svinn! 

Fersk bakst slår aldri feil. Bake-off gjør det enkelt for deg å gi gjestene dine det de ønsker seg. 

7 bake-off-favoritter til hektiske dager

Kanelsnurrer som er ferdig stekt tiner på en time

1. Ferdigstekte kanelsnurrer og hvetesnurrer tiner på en time

Om du ønsker å servere helt fersk bakst uten for mye innsats, er våre ferdigstekte kanel- og hvetesnurrer perfekte for deg. Nordmenn i alle aldre elsker fersk bakst - og med ferdigstekte produkter som ikke må stekes, kan du tilfredsstille dine gjesters behov uten å være redd for svinn.
 
Snurrene kommer ferdig stekt i papirform og krever ingen forberedelse utover at de må tines i romtemperatur i én time. Det gjør at du kan ta ut av fryseren etter behov. Bollene kan enten selges én og én i disk eller pakkes i poser. 

Les også: Spar tid og unngå matsvinn med ferdigstekte bake-off brød og boller

2. Ferdighevet bake-off gir rykende fersk bakst på 1-2-3

Rykende fersk bakst slår aldri feil og velger du ferdighevede produkter, er dette en realitet i løpet av en drøy time.

Du kan enten by gjestene på en deilig kanelknute, kardemommeknute, plain kanelsnurr eller kanelsnurr med eple. Alle produktene trenger en drøy time under plast i romtemperatur for å tine, og rundt 10 minutter i ovnen på 180 grader. Voilà, rykende ferske bakervarer med minimalt med innsats!

3. Enkelt å variere med muffins, donuts og porsjonskaker 

Fersk bakst er mer enn gjærbakst, og det enkleste av det enkle er søte, fargerike fristelser i ulike smaker som kun må tines en snau time før servering. Våre fargerike donuts med bringebær-, sjokolade- og vaniljesmak gjør seg utrolig godt i disken eller på buffet. Sammen med muffins med blåbær og sitron og porsjonsbiter av gulrotkake og sjokoladekake, er dette produkter som gjør det veldig enkelt å få til et variert utvalg av søtbakst. Også ser de fristende ut!

Det er for øvrig verdt å vite at vi også har en miksboks med minimuffins som blant annet egner seg perfekt som en søt avslutning på hotellfrokosten.

Croissanter stekes frosne og gir deg fersk bakst på et drøyt kvarter4. Rykende ferske croissanter på et drøyt kvarter

Selv om gjærbakst er manges favoritt, er butterdeig og croissanter mer og mer populært i Norge det også. Og siden croissanter stekes frosne, er det den enkleste måten å gi gjestene dine rykende fersk bakst på!

Våre croissanter - klassiske eller fylt med for eksempel mandelmasse eller nougatsjokolade - kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren. Velg din favoritt eller gå for en miksboks med små croissanter så får du litt av hvert. 

5. Ferdigstekte og delte longbreads gir mange sandwicher i én

Smøring av fristende baguetter, rundstykker og sandwicher til en innbydende disk tar tid. Nettopp derfor har vi introdusert longbreads som er et helt genialt produkt, spør du meg! Brødet er en drøy halvmeter langt, ferdigstekt og delt slik at du kun trenger å tine, smøre på og dele opp - i det antallet sandwicher du ønsker. Det er med andre ord en drøm for effektiviteten på kjøkkenet og kan brukes på utrolig mange forskjellige måter. Du ser noen forslag på bildet i toppen.

Longbread er altså perfekt som «on-the-go»-produkt eller i mindre porsjoner som møtemat. Anbefaler å prøve!

Les også: Spar tid på kjøkkenet med longbreads

Små ciabatta bakt i Norge kan serveres i løpet av en time6. Påsmurt blir enkelt med ferdigstekte bagels og ciabatta 

Om du sverger til lokalmat og vil servere påsmurt bakt i Norge, anbefaler jeg miniciabatta fra bakeriet i Lier. Både den fine ciabattaen og den halvgrove er bakt med surdeig og stekt i steinovn - og skal kun tines en time før den kan smøres eller serveres. 

Også våre "Tin og server"-bagels er produkter jeg raskt foreslår for kunder som ønsker å skille seg ut uten å måtte legge ned altfor mye tid. Produktene ser lekre ut siden den ene er toppet med valmuefrø, mens den andre har dekor av linfrø, havregryn, solsikkefrø og maisgryn. Også de skal kun tines før smøring og servering. Enklere blir det ikke! 

7. Ferdigstekt og oppskåret brød passer ypperlig til videresalg

Mange av kundene mine sverger til oppskåret brød - siden det er enkelt, saftig, godt og passer perfekt som sandwichbrød eller toast. Oppskåret brød egner seg helt ypperlig til take-away-salg i kiosken på båthavna eller administrasjonskontoret på campingplassen siden de er ferdigstekt. Om du som driver tar brødene ut av fryseren first thing in the morning, har gjestene ferskt brød til frokost uten å måtte dra avgårde på dagligvarebutikken. 

Jeg håper jeg med dette har klart å vise hvor enkelt det er å gi gjestene det de veldig ofte ønsker seg, nemlig fersk bakst. Ta en titt i e-boken nedenfor og ikke nøl med å kontakte meg eller min kollega i ditt distrikt om du ønsker veiledning til hva som passer for deg.

Last ned katalog Ferdigstekt bakst: spar tid, energi og matsvinn

 


Om skribenten

Narve Holmen

Narve er en av våre dedikerte selgere som helt siden 2009 har delt av sin lidenskap for bake-off og veiledet kunder til å finne løsninger som passer for dem. Han er definitivt et ja-menneske som alltid stiller opp for kolleger og kunder, og snur alltid utfordringer til muligheter. Som engasjert liung fra Lier er Narve særlig stolt av bakervarene som bakes ved vårt lokale bakeri i kommunen.