Etter at vi overtok French Bakery Companys moderne bakerianlegg rett før sommeren, har både nye og gamle Lantmännen Unibake-ansatte stått på for å komme i gang med produksjon i Lier. Anlegget har produsert hvetebakst siden juli og fra september har vi egen produksjon av brød, kanelsnurrer og andre bakervarer. Produkter vi hittil har importert fra Europa eller kjøpt fra andre.


Portrett Fredrik Gruffman«Vi er lidenskapelig opptatt av god bakst og har en forkjærlighet for håndverket. Med to bakerier i Norge vil produktene våre i stor grad også være norskproduserte. Det er vi utrolig stolte av.» 

Fredrik Gruffman, markedssjef for storhusholdningBedre kontroll på verdikjeden, bruk av lokale råvarer, betydelig reduserte CO2-utslipp fra transport og ikke minst muligheter for skreddersøm, er andre klare fordeler ved egenproduksjon.

– Dette skal komme kundene våre til gode, understreker Gruffman, som også er ansvarlig for det nye sortimentet i Lier.

Presentasjon grovbrød fra LierFredrik Gruffman, markedssjef for storhusholdning, og baker og produktutvikler Gunnar Ragnarsson presenterer det nye brødsortimentet i Lier.

4 grunner til å velge norske bakervarer 

1. Tilpasset norske forbrukerbehov

Alle brødene som lanseres denne høsten er optimalisert med tanke på salt- og sukkerinnhold og flere av dem er nøkkelhullsmerket. Sortimentet inkluderer flere grove varianter med tre og fire kaker på brødskalaen siden norske forbrukere gjerne ønsker å spise sunt. Ettersom smittevern stiller ekstra krav til hygienisk matservering i disse dager, lanserer vi også flere skårede varianter og mikskartonger.

2. Premium kvalitet og håndverk

Steinovnsbakt brød fra bakeriet i LierTo av de fire linjene i Lier har steinovn som gjør at vi kan bake rustikke brød og rundstykker i alle former og fasonger med et appetittlig og innbydende utseende. Surdeig et viktig element i bakeriprosessen og sammen med lange hvile- og hevetider, gir dette både god struktur, smak, aroma og holdbarhet. Bakeriet er også serifisert for økologisk produksjon.

3. Kortreist og miljøvennlig

Når vi nå henter hjem produkter vi hittil har importert fra Europa, blir transport hovedsakelig begrenset til Norge. Dette skal bidra til å redusere våre CO2-utslipp fra transport med 40% innen 2022. Samtidig benytter vi i stor grad lokale råvarer fra norske produsenter – og du kaster mindre brød med fryst.

4. Fleksibelt og raskt

Med vårt egne moderne bakeri her hjemme i Norge, er tiden fra bakeriovnen til markedet kort. Vi kan raskt tilpasse oss endrede forbrukerbehov eller ønsker i markedet, og jobber hele tiden for å videreutvikle både produkter og metoder slik at vi kan hjelpe kundene våre å lykkes.

Hjelper deg å velge blant brød og bakervarer

Det er tøffe tider i serveringsbransjen nå med strenge krav til smittevern, redusert bemanning, økende forventninger fra kunder om lokalprodusert mat og fokus på mindre matsvinn. Heldigvis finnes det en løsning for ditt hotell, kantine eller serveringssted.

– Med våre brød og bakervarer i fryseren kan du servere akkurat riktig mengde rykende fersk, norskprodusert bakst når du trenger det – med minimal innsats, avslutter Gruffman.

Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer. Vårt salgsteam i hele landet hjelper deg mer enn gjerne med å sette sammen et sortiment som er tilpasset dine behov og det du har av utstyr. 

Våre produktsider vil fortløpende oppdateres med alle de nye produktene fra Lier når de blir tilgjengelig hos grossist i løpet av høsten.

 

Logo_rykende_ferskt

 

Vi baker.

Du steker.

Kunden elsker det.