En disk bugnende av fristende, nystekt hvetebakst selger alltid. Lite dufter bedre enn nystekte boller. I februar er dette viktigere enn noen gang. Da markeres nemlig alle mødre landet over, kjærligheten feires og det er fastelavn – dagen for fråtsing før fasten. Dagene kommer som perler på en snor gjennom hele måneden.

Gjestene dine vil være i «kose seg»- og «gjøre stas på andre»-modus disse dagene, så sørg for å ha bollene og hvetebaksten de vil ha.Sørg for å ha boller til fastelavn, morsdag og valentine

Veien fra fryst til perfekt hvete- og wienerbakst er kort. Vi har samlet noen tips som vil hjelpe deg å gjøre disken fristende for gjestene dine.

7 smarte tips til fristende disk og mersalg 

1. Fyll disken: Når disken bugner av fristende hvetebakst, tiltrekker du deg kunder som i utgangspunktet kanskje ikke hadde tenkt til å kjøpe.

2. Selg flerpakk: Selg flere fastelavnsboller, wienerbakst eller annen hvetebakst til rabattert pris og øk volumet.

3. Forleng salgsperioden: Utnytt disse festdagene til å øke salget av boller i en lengre periode. Hvorfor ikke lage din egen fastelavnsuke eller "Husk boller til mor"-kampanje hele uken? 

4. Promoter dagen: Last ned salgsplakater for å markere dagen og skape oppmerksomhet rundt tilbudene.

Plakater valentinsdagen, morsdag og fastelavn5. Stek ofte: Duften av fersk hvetebakst i lokalet selger, så stek flere ganger i løpet av dagen.

6. Tilby forhåndsbestilling: La kundene forhåndsbestille hjerteboller til mamma eller boller fylt med krem.

7. Lag kreative varianter: Ved å gjøre noen enkle grep, kan du lage spennende, nye bollevarianter av deigemnene du har i fryseren din. Dersom du setter flere deigemner sammen, kan du variere utvalget i disken og øke inntjeningen.

La deg inspirere: Lag kreativ hvetebakst av deigemner

Produkter for alle

Enten du har heveskap, stekeovn eller er helt uten utstyr: Vi har søte fristelser som passer din situasjon. 

De frosne deigemnene kan tine under plast på kjøl over natten. Blir det mye besøk, kan du for eksempel tine noen ferdighevede kanelknuter og steke opp. En drøy time og du har nydelig fersk bakst.

Ønsker du en enda enklere løsning, kan du steke noen lekre croissanter eller wienerbakst rett fra frys eller rett og slett tine noen fargerike donuts.

Last ned gratis e-bok: Slik øker du salget av hvetebakst

 

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.

Du steker.

Kunden elsker det.

 


Om skribenten

Gunnar Ragnarsson

Gunnar har vokst opp i et bakeri på Island og har tatt lidenskapen for god bakst med seg hit til Norge. Han er selv utdannet baker og har ledet produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år. Gunnar er en kreativ og løsningsorientert mann som elsker jobben sin og samspillet med kunder.