– Jeg hadde ingenting, verken et sted å være, kjøleskap, ovn eller annet utstyr. Jeg visste rett og slett ikke om jeg hadde jobb. Heldigvis fikk jeg låne en fryser som ikke var i bruk og benytte et av møterommene som midlertidig kantine, sier Lena Hilanmo.

Ferskt brød som holder seg

1200x1200_Grovbrod_MiksboksLena serverer normalt varmmat et par ganger i uken, har salatbar og diverse brødmat. Til dette benyttet hun stort sett i lettstekt bake-off, altså frosne bakervarer som skal en tur i ovnen før servering. Da hun stod uten stekeovn, ble ferdigstekte brød og rundstykker redningen.
 
– Det måtte en brann til for at jeg skulle få øynene opp for disse produktene. De tiner kjempefort og er myke og ferske. Det er heller ikke noe problem å ha dem liggende i posen fra en dag til neste. Da bruker jeg bare disse først neste dag, sier hun.
 
Den løsningsorienterte trønderen har forståelse for at folk kan tro at ferdigstekte bakervarer blir tørre. Men det er ikke tilfellet, lover hun. 
 
– Det er absolutt ikke så unaturlig å tro det, men det blir ikke tørt. Særlig hornene overrasket meg siden det er fort at slike blir tørre, sier hun. 
 
Også gjestene er fornøyde skal man tro oppmøtet i kantina og et veldig begrenset antall gjester som har med seg matpakke. 

I "På bakerrommet" forteller markedssjef Fredrik om hvorfor vi nå har utviklet et komplett sortimentet av bakervarer som ikke må stekes 

Enkelt å variere brødutvalget

Lena synes det fint å kunne gi gjestene litt å velge i når det går så mye i brødmat. Alt fra skåret brød til grove baguetter og rundstykker, fiberstykker, horn, foccaciaboller og miniciabattaer står på menyen hos Toyota Bilia hver dag. 
 
Også litt søtt på fredager da. Før jul var pepperkakeknuten en hit.
 
– Jeg tror jeg har brukt nesten alle «tin og server»-produktene nå. Jeg tar litt av hvert ut av fryseren når jeg kommer 07.45 om morgenen, så er brødene helt ferske når folk kommer for å spise kvart på elleve, sier Lena fornøyd.

Ferdigstekt Miniciabatta tiner på noen timer
Lena serverer blant annet ferdigstekte miniciabattaer til lunsj.

Fleksibilitet og mindre svinn

Hun gleder seg selvfølgelig til å få kjøkkenet sitt tilbake slik at hun kan servere litt varmmat igjen. Men ferdigstekt bake-off har kommet for å bli, forsikrer hun.
 
– Det går alltid en del brød, og da er det supert å kunne ta opp dette dagen før og ha stekeovnen ledig til annen mat som skal tilberedes på morgenen, forklarer hun.
 
Også er det lettere å kontrollere svinn og uforutsett besøk med disse produktene. 
 
– Når jeg har ferdigstekte bakervarer i fryseren, er det ikke noe problem å få beskjed klokken 9 om at det kommer 50 mann klokken 12. Da er det bare å tine, avslutter kantinesjefen.

Les også: Siden tid er penger, velger Kristiansund-hotellet ferdigstekte brød

FersktogFerdigstekt

Last ned katalog Tin og server: Aldri har bake-off vært enklere

 


Om skribenten

Christel Nordhagen

Christel er vår egen journalist som etter å skrevet om strøm og oljeplattformer i energibransjen i nesten 15 år, nå er lidenskapelig opptatt av å gjøre bake-off tilgjengelig for alle. Hun elsker gode historier, enten det handler om å gi produkter personlighet, bli bedre kjent med kolleger eller at kunder deler sine suksesser. Christel er en ekte lagspiller som tror at det meste kan løses med god kommunikasjon.