Om sommeren elsker vi lange frokoster, lever helst uten klokke, spiser når vi er sultne og unner oss ofte litt ekstra. Samtidig er brød og hvetebakst en viktig del av norsk matidentitet. Vi elsker ferskt brød og rundstykker, særlig på ferie. Du kan gi gjestene dine denne «følelsen av ferie» ved å tilby ferske bakervarer på campingplassen din.

Litt fryseplass og noen enkle forberedelser er alt som skal til for å holde campinggjestene hos deg istedenfor at de rusler bort på lokalbutikken for frokost.

Fristende_bakervarer_brød_kaker

Enten campingplassen din er stor eller liten, med heveskap og stekeovn eller ei – vi i Lantmännen Unibake har et bredt og smakfullt utvalg av frosne bakervarer – såkalt bake-off.

 • Lettstekte brød, rundstykker og baguetter som stekes ferdig hos deg
 • Ferdigstekte brødvarer, porsjonskaker, pølse- og hamburgerbrød som kun tines og serveres
 • Deigemner av hvetebakst som heves og stekes hos deg, eller ferdighevede deigemner om du foretrekker det
 • Deigemner av wienerbakst og croissanter som enkelt kan stekes rett fra fryseren

Og for all del ikke glem grilltilbehøret! Er det en ting nordmenn gjør om sommeren, så er det å grille. Får de kjøpt pølse- og hamburgerbrød hos deg, gir det både deg goodwill og sparer gjestene for den ekstra turen på butikken.

Hjelper deg å velge bakervarer

Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer. Vårt salgsteam i hele landet hjelper deg mer enn gjerne med å sette sammen et sortiment som er tilpasset dine behov og det du har av utstyr.

Når du først har valgt varer, er det ikke så mye som skal til for å få til mersalg og gjenkjøp fra campinggjestene. Vi har samlet nyttig informasjon om håndtering av bakervarer, tips for å lokke gjestene til ditt bakeriutsalg, samt utvalgte produkter, i vår campingbrosjyre.

Jon-Inge-Ringsby-er-key-account-manager-for-camping«I år er det deilig å være norsk i Norge og mange ønsker seg nok litt av feriefølelsen man er vant med fra utlandet, her hjemme. Blant annet er det å kunne rusle bort til bakeren på hjørnet og plukke med seg et brød på morgenkvisten, ferie for mange. Salg av nystekte bakervarer er derfor en unik mulighet for drivere av campingplasser over hele landet.»
Jon Inge Ringsby, salgsansvarlig camping 

Last ned vår campingbrosjyre

Slik gir du gjestene lyst på bakervarene dine

 1. Stek ofte. Duften av nystekt og synet av fersk bakst selger! Sørg derfor for å steke opp brødvarer og bakervarer flere ganger om dagen – heller færre produkter av gangen enn alt på en gang.

 2. Selg flerpakk med rundstykker og boller. Dette gjør det enkelt å ta med seg frokost tilbake til familien eller litt kos på stranda.

 3. Tilby brødkort til gjestene. Vi har laget et stemplingskort der hvert tiende brød er gratis. Dette kan deles ut ved innsjekk til gjester med fast plass eller flere overnattinger på campingplassen.

 4. Ta forhåndsbestilling. Vi har laget et bestillingsskjema som du kan skrive ut og gi til gjestene dine slik at de kan bestille brød og bakervarer til dagen etter.

 5. Heng opp salgsplakater. Gjør det tydelig for gjestene hvilke produkter du selger og til hvilken pris. Salgsplakater for våre ulike bakervarer kan lastes ned fra nettsiden vår.

 6. Selg kombinasjoner. Skap mersalg ved å tilby ulike «bakstmenyer», for eksempel med fem valgfrie rundstykker til frokost, et brød til lunsj og kanskje en bolle eller tre til stranden?

 7. Pensle hvetebaksten: Når du pensler all hvetebakst med egg blandet med litt salt og vann fem minutter før steking, øker holdbarheten og saftigheten i baksten.

Hveteboller-i-kurv

Duften av nystekt brød og hvetebakst på campingplassen din kan gi deg noen ekstra kroner i kassa i sommer.

Ikke nøl med å ta kontakt med Lantmännen Unibakes salgsrepresentant i ditt distrikt for en uformell prat.