Om sommeren elsker vi lange frokoster, lever helst uten klokke, spiser når vi er sultne og unner oss ofte litt ekstra. Samtidig er brød og hvetebakst en viktig del av norsk matidentitet. Vi elsker ferskt brød og rundstykker, særlig på ferie. Du kan gi gjestene dine denne «følelsen av ferie» ved å tilby ferske bakervarer på campingplassen din.

Litt fryseplass og noen enkle forberedelser er alt som skal til for å holde campinggjestene hos deg istedenfor at de rusler bort på lokalbutikken for frokost.

Last ned e-bok: Slik kan du enkelt tilby ferske brød og boller til gjestene på campingplassen

Campingplasser i Norge kan tilby ferske bakervarer

Enten campingplassen din er stor eller liten – med heveskap og stekeovn eller ei – så kan du finne smakfulle bakervarer som passer for deg – såkalt bake-off.

 • Lettstekte brød, rundstykker og baguetter som stekes ferdig hos deg
 • Ferdigstekte brødvarer, porsjonskaker, pølse- og hamburgerbrød som kun tines og serveres
 • Deigemner av hvetebakst som heves og stekes hos deg, eller ferdighevede deigemner om du foretrekker det
 • Deigemner av wienerbakst og croissanter som enkelt kan stekes rett fra fryseren

Og for all del ikke glem grilltilbehøret! Er det en ting nordmenn gjør om sommeren, så er det å grille. Får de kjøpt pølse- og hamburgerbrød hos deg, gir det både deg goodwill og sparer gjestene for den ekstra turen på butikken.

Fristende rosinboller i kurv

Duften av nystekt brød og hvetebakst på campingplassen din kan gi deg noen ekstra kroner i kassa i sommer.

Slik gir du gjestene lyst på bakervarene dine

 1. Stek ofte. Duften av nystekt og synet av fersk bakst selger! Sørg derfor for å steke opp brødvarer og bakervarer flere ganger om dagen – heller færre produkter av gangen enn alt på en gang.

 2. Selg flerpakk med rundstykker og boller. Dette gjør det enkelt å ta med seg frokost tilbake til familien eller litt kos på stranda.

 3. Tilby brødkort til gjestene. Vi har laget et stemplingskort der hvert tiende brød er gratis. Dette kan deles ut ved innsjekk til gjester med fast plass eller flere overnattinger på campingplassen.

 4. Ta forhåndsbestilling. Vi har laget et bestillingsskjema som du kan skrive ut og gi til gjestene dine slik at de kan bestille brød og bakervarer til dagen etter.

 5. Heng opp salgsplakater. Gjør det tydelig for gjestene hvilke produkter du selger og til hvilken pris. Salgsplakater for våre ulike bakervarer kan lastes ned fra nettsiden vår.

 6. Selg kombinasjoner. Skap mersalg ved å tilby ulike «bakstmenyer», for eksempel med fem valgfrie rundstykker til frokost, et brød til lunsj og kanskje en bolle eller tre til stranden?

 7. Pensle hvetebaksten: Når du pensler all hvetebakst med egg blandet med litt salt og vann fem minutter før steking, øker holdbarheten og saftigheten i baksten.

Ferdigstekte bakervarer passer perfekt på campingplassen

Hjelper deg å velge bakervarer

Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer. Vi har salgsrepresentanter i hele landet som med sin brede erfaring som blant annet kokker, bakere og kantinesjefer, gjerne hjelper deg med å sette sammen et sortiment som er tilpasset dine behov og det du har av utstyr.

Last ned gratis e-bok Ferske bakervarer til campinggjestene på 1-2-3Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.

Du steker.

Kunden elsker det.


Om skribenten

Jon Inge Ringsby

Jon Inge er opprinnelig kokk med internasjonal erfaring, som i tillegg til å være kjedesalgsansvarlig i Lantmännen Unibake, driver sin egen gård. Han har med seg lidenskapen for hele verdikjeden fra jord til bord i jobben sin –som også innebærer internasjonalt salgsansvar.