Her deler Lena sine syv beste råd til hvordan du kan lykkes med det som for mange er høydepunktet ved et hotellopphold, nemlig hotellfrokosten.

La deg inspirere:Slik setter du ditt eget preg på bakervarene

1.Fyll fryseren med et variert utvalg av bake-off brød og bakervarer

Alt av brød, rundstykker, boller og ferdigmat ved hotellet leveres fryst og tines ved behov. Dermed får gjestene alltid ferske bakervarer og det kastes mindre fordi mengden tilpasses gjestetrykket.

«Jeg elsker bake-off! Smaken er absolutt det beste. Det er uten tvil kvalitetsmat,» sier Lena.

Les også: Slik oppbevarer og håndterer du bake-off

1140x500_Grovbrød_rustikk_miksboks_croissant

2. Tildel frokosttid til alle gjester

Tildeling av frokosttider til alle gjester ble innført i tråd med korona og smittevernskrav, men har kommet til Comfort Hotel Square for å bli, tror Lena. En begrensning på 20-25 gjester i frokostsalen hver halvtime gir ikke bare mindre trengsel, men også forutsigbarhet for personalet.

«Frokosttider kommer vi aldri til å slutte med. Det kommer til å vare livet ut,» sier hun med et smil.

3. La renholdet være synlig for gjestene

Selv om godt renhold alltid har vært viktig i frokostsalen, holdes det rent på en annen måte nå. Desinfiseringen må være godt synlig slik at gjestene kan føle seg trygge. I tillegg til at alle ansatte bruker munnbind og spritdispensere over alt, er det viktig å rengjøre mens gjestene er tilstede, sier Lena.

«Vi sprayer kaffemaskinen mens folk står der, og det samme gjelder brødkniven. Munnbind har blitt en selvfølge og egentlig en fordel ettersom det blir en påminnelse om å holde avstand og bruke sprit før man går inn i frokostsalen,» sier hun

4. Server ferdig skåret brød

Utvalget av brød og bakervarer på frokostbuffeten ved Stavanger-hotellet er litt annerledes nå enn før korona. Det serveres nesten bare ferdig skåret brød og litt mer innpakkede produkter – fordi gjestene foretrekker dette.

«Vi har også noen hele dekorative, rustikke brød tilgjengelig og legger frem kniv, men ser at gjestene stort sett vi ha de ferdige skivene. Så lenge vi har en miks av grovbrød med og uten korn er gjestene fornøyde,» sier Lena.

1140x500_skåret_formstekt_grovbrød_påsmurt

5. Ha ferdigstekte produkter i bakhånd

Dersom det plutselig blir storinnrykk ved hotellet eller beholdningen av brød og bakervarer tynnes ut av andre årsaker, er det praktisk å ha ferdigstekte produkter i fryseren. Disse trenger bare tines i én time før de er klare for servering.

«Hvis jeg ser at det nærmer det seg tomt, kan jeg hente noen brød fra fryseren og ha disse klare på en times tid. Søte fristelser som croissanter og wienerbrød kan jeg steke rett fra fryseren. Jeg anbefaler forresten å dra nytte av snille mennesker rundt seg, slik jeg gjør med Prix-butikken vegg i vegg. De lar meg bruke brødskjæremaskinen deres om jeg trenger å få skåret opp noen herlige rustikke brød for eksempel,» sier Lena takknemlig.

6. Bruk opp overskuddet av brød og bakervarer

Om det er brød eller rundstykker til overs etter frokosten, pakkes disse i plast og oppbevares i romtemperatur natten over før de stekes et par minutter i ovnen og serveres like gode dag to. Det som er igjen av boller, wienerbakst og croissanter pakkes i poser og selges som snack eller turmat i resepsjonen samme dag.

«Vi tilbyr også lunsjbokser der gjestene rett og slett kan fylle en boks med det de måtte ønske fra frokostbuffeten mot en betaling på 59 kroner,» forteller Lena.

7. Tilby raske frokostløsninger

Foruten å ha en egen Deli Shop med raske måltidsløsninger i resepsjonen, der blant annet ferdigmat som paninier varmes i pressgrill, har Lena satt opp en frokosttralle i resepsjonsområdet som gjestene kan forsyne seg fra.

«Grab’n Go-trallen er en service til gjester som ikke har tid til eller ønsker å sette seg ned å spise frokost. Men samtidig er det et tilbud dersom det er fullt i frokostsalen på ønsket tidspunkt. Da kan man forsyne seg med for eksempel en yoghurt eller en croissant mens man venter,» sier Lena.

Les også: Intervju der Lena forteller hvordan hun håndterte storinnrykk av ferieglade nordmenn ved hotellet sommeren 2020

 

Last ned gratis e-bok: Slik setter du ditt eget preg på bakervarene

 

 


Lenas bake-off-favoritter

Miniboller passer perfekt på frokostbuffeten

Miksboks med skårede, formstekte grovbrød Gjør det enkelt å servere et variert utvalg av brød og samtidig ivareta smittevern
Miksboks med fribakte rustikke brød Dekorative og ikke minst smakfulle innslag på frokostbuffeten
Miksboks med diverse mini-rundstykker

Passer perfekt siden gjestene oppfordres til å forsyne seg flere ganger fremfor å kaste mat
Miksboks med assortert mini-wienerbrød Raske å tilberede siden de stekes fra fryst tilstand og har perfekt størrelse når man skal ha noe til kaffen
Croissanter mini