Hva er cøliaki?
Cøliaki er en autoimmun sykdom som skyldes en overfølsomhet overfor gluten, et protein som finnes i hvete, rug, bygg og spelt. Tarmen normaliseres ved strengt glutenfritt kosthold som må opprettholdes livet ut.
I dag antas det at 7-8 % av befolkningen i Norge ikke tåler gluten eller andre stoffer i hveten. Mellom 1-2 % av disse har cøliaki, mens mange har ikke-cøliakisk glutensensitivitet (kilde: Norsk Cøliakiforening).
Glutenfri bakst
Glutenproteinet som finnes i hvete, rug, bygg og spelt gjør disse kornsortene godt egnet til baking. Ved fremstilling av glutenfrie produkter kreves det spesiell baketeknisk kompetanse for å få et smakfullt, saftig og luftig resultat uten disse kornsortene.
I glutenfrie produkter brukes ofte glutenfritt mel av ris og mais. Havre er en annen glutenfri kornsort som bidrar til å gjøre bakervarene mer nærings- og fiberrike.
Våre glutenfrie bakervarer

I vårt glutenfrie sortiment finner du:
Fast food
Glutenfritt hamburgerbrød, Glutenfritt pølsebrød.
Brød
Glutenfritt havrebrød, Glutenfritt havrestykke, Glutenfritt rundstykke, Glutenfri baguette.
Søte fristelser
Glutenfri blåbærmuffins, Glutenfri sjokolademuffins, Glutenfri pannekake og Kokosrull.