Hva er cøliaki?
Cøliaki er en autoimmun sykdom som skyldes en overfølsomhet overfor gluten, et protein som finnes i hvete, rug, bygg og spelt. Tarmen normaliseres ved strengt glutenfritt kosthold som må opprettholdes livet ut.
I dag antas det at 7-8 prosent av befolkningen i Norge ikke tåler gluten eller andre stoffer i hveten. Mellom 1-2 prosent av disse har cøliaki, mens mange har ikke-cøliakisk glutensensitivitet (Kilde: Norsk Cøliakiforening).
Glutenfri bakst
Glutenproteinet som finnes i hvete, rug, bygg og spelt gjør disse kornsortene godt egnet til baking. Ved fremstilling av glutenfrie produkter kreves det spesiell baketeknisk kompetanse for å få et smakfullt, saftig og luftig resultat uten disse kornsortene.
I glutenfrie produkter brukes ofte glutenfritt mel av ris og mais. Havre er en annen glutenfri kornsort som bidrar til å gjøre bakervarene mer nærings- og fiberrike.
Gratis e-bok: Lær mer om korn og frø i brød gjennom vår kornguide.
Våre glutenfrie bakervarer

Alle våre glutenfrie produkter er singelpakket i stekeposer.
I vårt glutenfrie sortiment finner du:
-
Glutenfri fast food: Pølse- og hamburgerbrød
-
Glutenfrie brødprodukter: Havrebrød i skiver (2-pk), havrestykke, rundstykke og baguette
-
Glutenfrie søte fristelser: Blåbærmuffins, sjokolademuffins, pannekake og kokosrull
Ønsker du mer detaljert informasjon om våre glutenfrie produkter? Ta en titt her.