– Smaken er absolutt det beste med produktene. Det er kvalitetsmat, det er det ikke tvil om en gang, sier Lena Høiland Asbjørnsen.

Hun har i fire år hatt det som muligens er hotellets mest utsatte jobb: Ansvaret for frokosten, som for mange er høydepunktet ved et hotellopphold. Er ikke denne god, er ikke gjestene sene med å si ifra.

Så da det ble storinnrykk av norske barnefamilier i juli etter at hotellet hadde holdt stengt i over tre måneder på grunn av korona, var Lena glad hun hadde stor plass i fryseren. I løpet av måneden var det 12.000 gjester innenfor døra på hotellet i Stavanger sentrum, sammenlignet med en tidligere rekord på 9.000.


 

Lena Høiland Mjørlaug foran frokostbuffeten«Ingen kunne forutse hvordan det skulle bli og vi var ikke forberedt på trykket. Alt skulle være innpakket og i tråd med smittevern. Da var bake-off definitivt en god hjelp i stresset.» 

Lena Høiland Asbjørsen, frokostansvarlig Comfort Hotel Square

 


Kaster mindre brød

Lena fikk også god bistand av sin kontaktperson i Lantmännen Unibake, Trond Vidar Mjørlaug. Da det kokte som mest, var han innstilt på å hjelpe – til tross for ferietid.

– Jeg ringer ikke om jeg ikke må, men gjør jeg det, slipper han det han har i hendene og skaffer en boks med det jeg trenger. Samtidig kommer han stadig med tips til hvordan vi kan lykkes. Jeg liker denne måten å jobbe på, sier hun.

Lena Høiland Asbjørnsen og Trond Vidar MjørlaugTrond Vidar Mjørlaug er distriktssjef for Lantmännen Unibake i Rogaland og har de siste fire årene jobbet med Lena og Comfort Hotel Square i Stavanger.

Etter at frokostbuffeten åpnet igjen, har hotellet bevisst inkludert mye ferdig skåret brød som både er hygienisk og praktisk siden det kun må tines. Til glutenallergiske gjester, tilbyr de singelpakkede rundstykker som kan håndteres og stekes berøringsfritt.

– Glutenallergikere tror ikke det er sant. De er veldig fornøyde med rundstykkene og venter med glede i 5-6 minutter mens vi steker dem i posen sin, sier Lena.

Hennes absolutte favoritter er minirundstykker.

– De er noe av det beste jeg har sett i mitt liv. Vi har veldig fokus på at gjestene skal forsyne seg flere ganger istedenfor å kaste mat og disse rundstykkene og bollene passer helt perfekt til det, sier hun.

Bakervarer med lengre levetid

Valget om ikke å ha direkteleverte bakervarer, men kun satse på frosne brød, rundstykker og boller, er i tråd med strategien om å redusere matsvinn.

– Bake-off lever lenger. Dette fikk vi erfare da vi bygget om kjøkkenet og måtte ha direkteleverte varer en stund fordi vi ikke hadde fryseplass. Da så jeg hvor mye vi kastet. Bake-off-produktene lever jo et par dager på benken også om vi skulle ta opp for mye, sier Lena fornøyd.

Frokostbuffet Comfort Hotel SquareErnæring er viktig for Comfort Hotel Square, der man får et mindre, men velsmakende frokostutvalg - med flere gode, økologiske og næringsrike alternativer.

Lokalbefolkningen i Stavanger bidrar også til å redusere matsvinnet ved Comfort Hotel Square. Hver mandag kan nemlig barselgrupper, pensjonister og andre som ønsker seg en god start på uken, stikke innom Monday Brakfast Club for full frokostbuffet og kaffe til 85 kroner.

– Til frokosttid på mandager har vi – som de fleste hoteller – begrenset med gjester fordi helgebesøket har dratt og forretningsgjestene først kommer på ettermiddagen. Siden det er dyrt å lage frokost til 25 gjester og vi ønsker å være en inkluderende nabo, er mandagstilbudet vårt en hyggelig måte å få omløp på maten på, avslutter Lena.

Og brødutvalget ved hotellet faller tydeligvis i smak hos gjestene. Lena har faktisk en del faste drop-in kunder som kommer innom for å kjøpe brød rett fra fryseren.

– Da går de hjem og har hotellfrokost hjemme, sier hun stolt.

Hjelper deg å velge blant brød og bakervarer

Det er tøffe tider i serveringsbransjen nå med strenge krav til smittevern, redusert bemanning, økende forventninger fra kunder om lokalprodusert mat og fokus på mindre matsvinn. Heldigvis finnes det en løsning for hoteller, så vel som for kantiner eller serveringssteder.

Tove Mathisen salgsansvarlig Choice

– Med våre brød og bakervarer i fryseren kan man servere akkurat riktig mengde rykende fersk, norskprodusert bakst når man trenger det – med minimal innsats, sier Tove Mathisen, kjedesalssjef (KAM) for Choice-kjeden i Lantmännen Unibake.

Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer. Vårt salgsteam i hele landet hjelper deg mer enn gjerne med å sette sammen et sortiment som er tilpasset dine behov og det du har av utstyr. 

Våre produktsider vil fortløpende oppdateres med alle de nye produktene fra Lier når de blir tilgjengelig hos grossist i løpet av høsten.

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.

Du steker.

Kunden elsker det.