I tillegg til at spreads gir en god smaksopplevelse, gjør det også at fyll og pålegg sitter bedre. Samtidig holder det sandwichen saftig.

Blander du for eksempel finhakket chilli og paprika med en nøytral smøreost som Philadelphia eller Kremgo' og smører på valgfritt brød, har du et ypperlig utgangspunkt for en herlig sandwich. Fyll i ønskede grønnsaker for et herlig vegetarmåltid eller legg på fisk, kylling, svin eller annet kjøttpålegg om du ønsker det.

Trenger du tips til gode kombinasjoner av brød, spreads, pålegg og grønnsaker?
La deg inspirere av vår Smøreguide

Påsmurt brød og rundstykker

Én smøreost, 8 ulike spreads

Spreads med smøreost er et fettfattigere alternativ enn smør og majones. Hvilken mengde urter eller krydder du blander i, avhenger av hvor kraftig smak du ønsker.

Karrispread Naturell smøreost + karripulver
Passer til: Kylling, kalkun, svinekjøtt og reker

Sennepspread Naturell smøreost + grov sennep, finhakket sylteagurk og kapers
Passer til: Skinke, ost, lys fisk og sterke oster

Wasabispread Naturell smøreost + wasabi
Passer til: Røkt fisk og svinekjøtt og spekepølse

Pestospread Naturell smøreost + pesto (hjemmelaget eller ferdig)
Passer til: Salami og andre sterke pølser, samt parmesan.

Purreløkspread Naturell smøreost +  finhakket purreløk og eddik
Passer til: Røkt skinke og spekemat

Chilispread Naturell smøreost + finhakket chili og paprika (kan bruke tørket chili)
Passer til: Svin, oksekjøtt, fjærkre og lys fisk

Rødløkspread Naturell smøreost + finhakket rødløk og grovt kvernet pepper
Passer til: Ost og skinke

Solbærspread Naturell smøreost + solbærsyltetøy (andre syltetøy kan også brukes)
Passer til: Oksekjøtt, ost og svinLast ned gratis e-bok Smøreguide - bli ekspert med vår hjelp

Spreads lager du enkelt med smøreost og urter eller krydder

 


Om skribenten

Jørn Lauritzen

Jørn er vår egen kokk med bakgrunn både fra gourmetrestauranter og kantine, som også har erfaring og teft innen omreisende salg. Hos oss kombinerer han det beste fra begge verdener når han lærer opp og inspirerer kunder til hvordan de best kan tilberede og servere herlige måltider, med brød i enten hoved- eller birollen. Jørn reiser forøvrig jorda rundt på jakt etter Michelin-stjerner.