- Kundebehandling har gitt meg så mye. Jeg skulle ønske mamma og pappa hadde sett dette, sa Therese Tveiro (til venstre på bildet ved kaffemaskinen).
I likhet med alle kollegene er hun nå sertifisert barista. Så etter 20 år på metadon og et halvt liv som det hun selv betegner som svingdørspasient i psykiatrien, har hun nå fått tro på seg selv.
- Endelig føler jeg at jeg kan noe, sa hun stolt.
Kafeen er åpen på dagtid fra tirsdag til søndag, og så vil kommunen bruke lokalet som et ungdomstilbud på kveldstid.
Bake-off gjør fersk bakst enkelt
Det var lite som vitnet om en kafé driftet av amatører da jeg kom inn i lokalet på åpningsdagen.
Det duftet av kaffe, disken bugnet av croissanter og wienerbrød og de ansatte - som hver og én har bestått baristakurs - laget de deiligste cappuccinoer og kaffe latte.
For prosjektleder Kenneth var bake-off et naturlig valg da menyen skulle utvides fra kun kaffe og drikkevarer til å inkludere mat.
- Vi ville være forsiktige med å gape over for mye. Maten vi serverer kan ikke være for komplisert. Ved å starte med croissanter og wienerbrød som stekes frosne, kan vi servere fersk bakst uten for mye innsats og bakgrunnskunnskaper, sier han.
Les også: 7 lettvinte løsninger som gir fersk bakst uten å bake
Fra croissanter til kanelknuter
Vår distriktssjef Maria har gitt kafégjengen råd før, under og etter åpningen og anbefalt produkter tilpasset deres arbeidssituasjon.
Hun ble oppringt av Kenneth som hadde fått tips av en kokkekollega om at det var Lantmännen Unibake de måtte bruke på grunn av kvalitet og fleksibilitet.
- Siden de som jobber i kafeen har null eller lite erfaring fra kjøkken, inkludert Kenneth selv, trengte de å starte med noe som var superenkelt å håndtere. De begynte derfor med wienerbakst, og har etter hvert utvidet med ferdighevede kanel- og kardemommeknuter, ferdigstekte rundstykker til påsmurt og panini som kun varmes før servering. De er utrolig fornøyde med hvor enkelt det er, sier Maria.
Hun har også fått tilbakemelding om at de ansatte setter stor pris på de ferdige bakeguidene som er hengt opp ved siden av ovnen. Disse gjør det enkelt å vite hvordan man skal tilberede bakervarene, trinn for trinn - slik at det alltid blir perfekt resultat.
Les også: Spar tid, energi og matsvinn med ferdigstekt bake-off
Dersom du er i Sandvika en dag, bør du definitivt ta turen innom Høl i CVen. Kaffen er god og bakervarene det samme, men det er folka som virkelig gjør dette stedet verdt å besøke. Man blir glad av å komme innenfor døra der, det lover jeg deg.