Kanelbollens historie

Enten du kaller det kanelboller, kanelsnurrer, kanel i svingene, kanelknuter eller skillingsboller, er denne hvetebaksten med sukker og kanel manges favoritt.
 
Mest sannsynlig kom tradisjonen med å smaksette hvetebakst med kanel og sukker til Bergen via hanseatene. Den gangen fikk bakverket navnet skillingsboller fordi de opprinnelig kostet en skilling stykket. 
 
Gratis e-bok: Tips og inspirasjon som tar hvetebakstkategorien til nye høyder
 

Nordisk bakverk

Kanelbollen er i dag mest utbredt i Norge, Sverige og de andre nordiske landene. Her serverer vi dem ofte toppet med sukker, perlesukker eller melisglasur. I USA har de en søtere variant under navnet cinnamon bun. De sammenbakes ofte i langpanne og toppes gjerne med masse kremostglasur.
 
luksus-kanelsnurr-693-1

Server gode kanelboller

For å markere kanelbollens dag, kan du for eksempel servere en av disse nydelige bakverkene:

Luksus kanelsnurr - nydelig kanlebolle med ekstra mye fyll. Skal tines, heves og stekes.

Skillingsbolle - klassisk skillingsbolle toppet med sukker. Skal tines, heves og stekes.

Kanelknute, storEkstra stor saftig kanelknute formet for hånd og oser luksus med sin store størrelse og synlige fyll. Skal tines, heves og stekes.

Kanelbolle, ferdig hevet - klassisk kanelbolle toppet med perlesukker. Ferdig hevet, skal kun tines og stekes.

Kanelknute, ferdig hevet - nydelig og dekorativ kanelknute med ekstra mye fyll. Ferdig hevet, skal kun tines og stekes.

Trenger en fin salgsplakat i anledning kanelbollens dag?

Last ned gratis salgsplakater Øk salget med profilering

Lyst til å være litt kreativ?

En kanelbolle er også utgangspunktet for mange andre lekre bakverk. Sett sammen flere kanelboller i en kakering og topp med søt ostekrem for å lage den ultimate cinnamon cheesecake!

Last ned trinn for trinn og server gjestene Cinnamon cheese cake.

Kake av kanelboller med kremostglasur

Ønsker du å gjøre det lille ekstra for å øke hvetebakst salget? Last ned tips og inspirasjonsbrosjyre for hvetebakst helt gratis nå.

Last ned gratis e-bok: Slik øker du salget av hvetebakst


Om skribenten

Tone Wister Fartum

Tone har jobbet i Lantmännen Unibake siden 2009. Hun er lidenskapelig opptatt av god bakst og god mat. Tone er ansvarlig for å fylle bloggen og nettsidene med smakfullt innhold og lager våre fristende kataloger.