Kanelbollens historie
Enten du kaller det kanelboller, kanelsnurrer, kanel i svingene, kanelknuter eller skillingsboller, er denne hvetebaksten med sukker og kanel manges favoritt.
Mest sannsynlig kom tradisjonen med å smaksette hvetebakst med kanel og sukker til Bergen via hanseatene. Den gangen fikk bakverket navnet skillingsboller fordi de opprinnelig kostet en skilling stykket.
Nordisk bakverk
Kanelbollen er i dag mest utbredt i Norge, Sverige og de andre nordiske landene. Her serverer vi dem ofte toppet med sukker, perlesukker eller melisglasur. I USA har de en søtere variant under navnet cinnamon bun. De sammenbakes ofte i langpanne og toppes gjerne med masse kremostglasur.
Server gode kanelboller
For å markere kanelbollens dag, kan du for eksempel servere en av disse nydelige bakverkene:
Luksus kanelsnurr - nydelig kanlebolle med ekstra mye fyll. Skal tines, heves og stekes.
Skillingsbolle - klassisk skillingsbolle toppet med sukker. Skal tines, heves og stekes.
Kanelknute, stor - Ekstra stor saftig kanelknute formet for hånd og oser luksus med sin store størrelse og synlige fyll. Skal tines, heves og stekes.
Kanelbolle, ferdig hevet - klassisk kanelbolle toppet med perlesukker. Ferdig hevet, skal kun tines og stekes.
Kanelknute, ferdig hevet - nydelig og dekorativ kanelknute med ekstra mye fyll. Ferdig hevet, skal kun tines og stekes.
Trenger en fin salgsplakat i anledning kanelbollens dag?

Lyst til å være litt kreativ?
En kanelbolle er også utgangspunktet for mange andre lekre bakverk. Sett sammen flere kanelboller i en kakering og topp med søt ostekrem for å lage den ultimate cinnamon cheesecake!
Last ned trinn for trinn og server gjestene Cinnamon cheese cake.

Ønsker du å gjøre det lille ekstra for å øke hvetebakst salget? Last ned tips og inspirasjonsbrosjyre for hvetebakst helt gratis nå.
