Kanelbollens historie

Enten du kaller det kanelboller, kanelsnurrer, kanel i svingene, kanelknuter eller skillingsboller, er denne hvetebaksten med sukker og kanel manges favoritt.
 
Mest sannsynlig kom tradisjonen med å smaksette hvetebakst med kanel og sukker til Bergen via hanseatene. Den gangen fikk bakverket navnet skillingsboller fordi de opprinnelig kostet en skilling stykket. 
 

Nordisk bakverk

Kanelbollen er i dag mest utbredt i Norge, Sverige og de andre nordiske landene. Her serverer vi dem ofte toppet med sukker, perlesukker eller melisglasur. I USA har de en søtere variant under navnet cinnamon bun. De sammenbakes ofte i langpanne og toppes gjerne med masse kremostglasur.
 
luksus-kanelsnurr-693-1

Server gode kanelboller

For å markere kanelbollens dag, kan du for eksempel servere en av disse nydelige bakverkene:

Luksus kanelsnurr - nydelig kanlebolle med ekstra mye fyll. Skal tines, heves og stekes.

Skillingsbolle - klassisk skillingsbolle toppet med sukker. Skal tines, heves og stekes.

Kanelbolle, ferdig hevet - klassisk kanelbolle toppet med perlesukker. Ferdig hevet, skal kun tines og stekes.

Kanelknute, ferdig hevet - nydelig og dekorativ kanelknute med ekstra mye fyll. Ferdig hevet, skal kun tines og stekes.

Trenger en fin salgsplakat i anledning kanelbollens dag?

Last ned salgsplakat gratis

Lyst til å være litt kreativ?

En kanelbolle er også utgangspunktet for mange andre lekre bakverk. Sett sammen flere kanelboller i en kakering og topp med søt ostekrem for å lage den ultimate cinnamon bun cheesecake! Trinn for trinn til perfekt hvetebakst og flere kreative forslag finner du på våre hjemmesider lantmannen-unibake.no.

Kake av kanelboller med kremostglasur

 


Om skribenten

Tone Wister Fartum

Tone har jobbet i Lantmännen Unibake i snart 10 år. Hun er lidenskapelig opptatt av god bakst og god mat. Tone er ansvarlig for å fylle bloggen og nettsidene med smakfullt innhold og lager våre fristende kataloger.