Enten du kaller det kanelboller, kanelsnurrer, kanel i svingene, kanelknuter eller skillingsboller, så er er denne bollen med sukker og kanel manges favoritt. 
 
Mest sannsynlig kom tradisjonen med å smaksette hvetebakst med kanel og sukker først til Bergen via hanseatene. Den gangen fikk bakverket navnet skillingsbolle fordi den opprinnelig kostet en skilling stykket. 
 
Kanelbollen er i dag mest utbredt i Norge, Sverige og de nordiske landene. Her serverer vi dem ofte toppet med sukker, perlesukker eller melisglasur. I USA har de en søtere variant under navnet cinnamon bun som ofte sammenbakes i langpanne og toppes med deilig kremostglasur. 
Kanelsnurr med perlesukker er perfekt på kanelbollens dag


Det er raskt og enkelt å lage perfekte kanelboller om du har bake-off-boller i fryseren. Her får du seks tips som hjelper deg å gjøre disken fristende for gjestene dine.

6 enkle grep for å selge massevis av bake-off-boller

1. Fyll disken: Når det bugner av fristende kanelboller, tiltrekker du deg kunder som i utgangspunktet kanskje ikke hadde tenkt til å kjøpe.

2. Selg flerpakk: Selg flere kanelboller til redusert pris og øk volumet.

3. Promoter dagen: Last ned salgsplakater for å markere dagen og skape oppmerksomhet om tilbudene.

4. Stek ofte: Duften av nystekte kanelboller i lokalet selger, så stek flere ganger i løpet av dagen.

5. Tilby forhåndsbestilling: Skap oppmerksomhet om dagen og tilbudet ditt ved å la kundene forhåndsbestille kanelboller.

6. Lag kreative varianter: Varier kanelbollene ved å pynte noen med melisglasur eller melisdryss, smørkrem og bær eller annen topping. 

Les også: Ladekaia ved Trondheimsfjorden lager sin egen hjemmebakte kanelbolle av ferdig deig fra fryseren 

Ønsker du å gjøre det lille ekstra for å øke hvetebakstsalget? Vi har laget en e-bok med konkrete tips og inspirasjon til hva du kan gjøre.

Last ned gratis e-bok: Slik øker du salget av hvetebakst


Om skribenten

Anniken Johansen Frøshaug

Anniken er både kategorisjef for søtbakst og ansvarlig for bærekraftsarbeidet vårt – en kombinasjon som er helt naturlig for henne. Hun har nemlig vært aktiv mellomdistanseløper og opptatt av å kunne kose seg innimellom trening og et ellers sunt kosthold. Anniken er en solstråle av en kollega som tar utfordringer på strak arm og ønsker å gjøre en forskjell med arbeidet sitt.