Som dere kunne lese i «På bakerrommet» før jul, så oppstod ideen om et norskprodusert ferdigmatkonsept for flere år siden etter samtaler med veimatkunder. De så behovet for et supplement til eksisterende sortiment som kunne fungere som en ettermiddagssnack på farten.

Det er nettopp det matbollen er. Man kan med god samvittighet dra med seg et par plaine boller som et mellommåltid før trening, men bollen kan også piffes opp betraktelig. Siden den kommer som et deigemne kan man rett og slett toppe med hva man vil.

Topp med ost

Det enkleste av det enkle er å toppe bollene med ost. En skive med smeltet gulost på toppen er helt ypperlig, men jeg vil påstå at bollen blir enda bedre med litt god cheddar. Dette gir enda litt mer smak og blir vanskelig å si nei til. Vil du løfte smaken enda et hakk og leke litt med smakssansene, er det helt perfekt å toppe med en blanding av fire oster.

Piff opp med bacon eller annet kjøtt

Det finnes egentlig ikke grenser for hvilke smaker du kan bruke på matbollene, men en sikker vinner er definitivt bacon. I mine øyne så blir alt med bacon faktisk litt bedre, og det gjelder absolutt disse bollene også. Legg rett og slett på en halv skive med rå bacon før steking. Topp gjerne med ost.

Tror du kundene heller vil foretrekke spekeskinke, salami eller pepperoni? Ja, da legger du på det. Det finnes en haug med gode spekeskinker på markedet og finner du en som ikke er så veldig salt, men heller har litt ekstra futt, så har du en smaksrik bolle med litt ekstra «sting».

Matbolle kan enkelt forvandles til tacobolle eller en snack med italiensk vriTopp gjerne matbollen med pesto eller salsa, og ost er jo aldri feil!

Lag tacobolle

Kanskje du vil servere en tacobolle? Det er superenkelt. Legger du en god salsa og litt taco krydder på den ferdighevede bollen, har du smakene på plass på null komma svisj. Du kan selvsagt ha en osteskive på toppen her også, og vil du ta den helt ut så knuser du noen nachochips som du drysser over. Digg!

Prøv en italiensk vri

Boller er jo en norsk favoritt og du kan enkelt lage en liten Italian/Norwegian fusion om du topper matbollen med en god pesto og litt revet parmesan. Ønsker du å gi den en liten tvist fra det sør-amerikanske kjøkkenet, så kan du bytte ut pestoen med en chimicurry eller en salsa verde. Garantert en herlig smaksbombe!

Matboller kan også sambakes eller serveres som en sandwichMatboller kan sambakes, serveres med eller uten topping eller som en sandwich. Her viser Jørn noen muligheter.

Bruk matbollen som sandwich

Matbollen er altså helt topp som den er, enda litt bedre med litt digg topping, men den passer også ypperlig som en sandwich! Igjen er det fantasien og kundenes behov som setter grensene. Deler du bollen i to, kan du servere den som en enkel ost-, skinke- og salatsandwich eller kanskje du skal prøve roastbiff med en bearnaisemajones?

I e-boken under viser vi deg hvordan du tilbereder matbollene for best mulig resultat. Prøv deg frem og se hva som slår an! 

bake-off-rykende-fersktVi baker. 
Du steker.
Kundene elsker det.

Last ned gratis e-bok:  Lag dine egne signaturbrød av deigemner


Om skribenten

Jørn Lauritzen

Jørn er vår egen kokk med bakgrunn både fra gourmetrestauranter og kantine, som også har erfaring og teft innen omreisende salg. Hos oss kombinerer han det beste fra begge verdener når han lærer opp og inspirerer kunder til hvordan de best kan tilberede og servere herlige måltider, med brød i enten hoved- eller birollen. Jørn reiser forøvrig jorda rundt på jakt etter Michelin-stjerner.