Dette er fordelene med surdeig

Ikke bare smaker og lukter surdeigsbrød godt det får også en god, saftig og skjærefast kjerne. Noen hevder også at surdeigsbrød er lettere å fordøye og er mer mettende. Bakst med surdeig er i tillegg mer motstandsdyktig mot mugg og har god holdbarhet.

Surdeigsbrød har en karakteristisk smak med tynn og sprø skorpe, som gjør at kjernen holder på fuktigheten. Et brød bakt med surdeig tar opp mer fukt og har en smidigere deig under bakeprosessen. Den nyanserte og litt sure smaken kombinert med en seig og myk struktur faller i smak hos mange, blant annet fordi smaken av surdeig tilfører noe ekstra til matopplevelsen.

surdeig-fordeler

Ønsker du å skjemme bort dine gjester med kvalitetsbrød, kan du trygt velge surdeigsprodukter. Det er også dine kunder villige til å betale litt ekstra for, samtidig som de ser eksklusive ut og har en autentisk flott smak.

Vi har utviklet vår portefølje over tid for å finne de beste produktene. Nå kan i tilby mange brød og porsjonsbrød bakt med surdeig. Våre surdeigsprodukter er av høy kvalitet og utarbeidet av høyt kvalifiserte bakere. 

Se alle våre surdeigsprodukter her

Se vår baker Gunnar Ragnarsson fortelle om fordelene og mulighetene med surdeig:

Visste du dette om surdeig?

Surdeig er en blanding av mel og vann. Den danner en surdeigskultur med blant annet naturlig gjærsopp og melkesyrebakterier når den får stå og hvile. Prosessen tar om lag tre dager, der man med jevne mellomrom må "mate" deigen med mel og vann for å hold den i gang.

"Surdeigsprodukter bakt i steinovn får en tynn skorpe og store porer. God surdeig, mindre gjær og lengre hviletid øker aromaen og bringer frem de gode smakene."

Gunnar Ragnarsson

Norske surdeigsbrød inneholder ofte 10-20% surdeig, mens de tradisjonelle surdeigslandene Tyskland, Polen og Finland ofte inneholder mer enn 50% surdeig. I våre surdeigsprodukter har vi brukt tre typer surdeig:

 1. Våt hvetesurdeig

  Våt surdeig basert på hvete er en naturlig bakeingrediens i en del av våre surdeigsprodukter. Dette gir en god konsistens og smaksopplevelse. Hvetesurdeig gir mindre smak enn surdeig av rug. 

 2. Tørket surdeig

  En blanding av mel og vann som har fått modne til en surdeig i noen dager og som deretter har blitt tørket og malt til pulver.

  Tørket surdeig er også ekte surdeig som lages på en tradisjonell måte og deretter tørkes/varmebehandles. Denne prosessen trekker ut vannet samtidig som den høye temperaturen vil riste melet litt og gi en fantastisk sødme i tillegg til den syrlige gode smaken. Tørket surdeig kan tilsettes i større mengder enn våt surdeig, uten at det blir for surt for norske ganer.

  Tørket surdeigen vil på samme måte som våt surdeig senke pH-verdien på produktene og vil med en god bakeprosess oppnå alle de samme fordelene surdeig er kjent for.

 3. Våt rugsurdeig

  Våt surdeig basert på rug brukes i flere av våre formstekte brød og rugbrød. Dette gir en karakteristisk smak av rug og surdeig.

Få et forsprang

Vårt utvalg av surdeigsprodukter kan gi deg et forsprang, lag en ny sandwich spesielt med surdeigsbrød. Kanskje blir det en bestselger, for omtrent halvparten av forbrukerne forbinder surdeigsbrød med ekstra høy kvalitet som de er villig til å betale ekstra for.*

*) Kilde Opeepl, 2015

Se alle våre surdeigsprodukter her

1800x900-surdeigsbrod2

Vi hjelper deg med å lage den ultimate sandwichen.

Last ned gratis e-bok Smøreguide - bli ekspert med vår hjelp

 

Vil du vite mere om de ulike kornsortene som ofte blir brukt i bakevarer?

Ved du forskjellen på de ulike kornsortene og hva våre brød inneholder? Last ned vår kornguide helt gratis for å få vite mere!

Last ned gratis e-bok Lær mer om korn og frø i brød gjennom vår kornguide