Når disken bugner av delikat og variert hvetebakst, skal man være disiplinert for å stå imot. Lekker og luksuriøs bakst trigger kjøpelyst og du kan også ta en høyere pris. Kunden er villig til å betale det lille ekstra for litt luksus i hverdagen.

Du kan bli lokalkjent for bakervarene dine. Det er nemlig enklere enn du tror å lage herlige kaneltwister, og boller og hvetekaker fylt med vaniljekrem og bær. Eller kanskje du vil servere en deilig hvetestang eller klippekrans til gjestene dine? Med bake-off-deigemner i fryseren er det ikke bare mulig, men også raskt og enkelt. 

Les også: Lag perfekte boller av bake-off

Krans med vaniljekrem og mandler

Instruksjonshefte hjelper deg å lykkes

Men hvordan gjør jeg det da, tenker du kanskje? Vi har laget enkle bruksanvisninger som viser hvordan du for eksempel kan bruke deigemnet av hvetebolle til å lage stilige roseboller, klippet hvetestang eller hvetestang med vaniljekrem. Bilder og tekst viser konkret hva du skal gjøre for å lykkes, trinn for trinn.

Alle instruksjonene er samlet i heftet "Lag kreativ hvetebakst med deigemner" slik at du enkelt kan lage luksusbakervarer. Bakerst i heftet finner du også tine-, heve- og steketider for alle våre standard produkter slik at du får perfekt resultat hver gang.

Se video: Slik får du perfekte boller og skolebrød

Eksempel: Slik lager du kaneltwist

At det er enkelt er ikke bare noe jeg sier. Det er helt sant. Derfor tenkte jeg at jeg skulle vise deg hvor enkelt du kan forvandle et deigemne av skillingsbolle til en lekker kaneltwist.

Legger du de frosne bollene på et stekebrett med bakepapir og dekker til med plast, tines bollene på 3-4 timer i romtemperatur eller på kjøl over natten. 

Når bollene er tint, tar du en kniv og lager rett og slett et hull på cirka 2 centimeter på den ene siden av bollen. Deretter vrir du den ene enden gjennom hullet og legger twisten tilbake på brettet med god avstand til de andre.

Slik twister du skillingsbollen for å lage kaneltwist

Twistet skillingsbolle eller kaneltwist

Twistene heves så til dobbel størrelse - i heveskap om du har, eller i romtemperatur, før de stekes i forvarmet ovn på 180 grader i 7-8 minutter. Når de ferdigstekte bollene er avkjølt pensles de med sukkerlake og dyppes i sukker for dekor og herlig smak. Da er du i mål og kan friste kundene dine med lekre bakervarer. 

PS. Duften av nystekt bakst selger så husk å steke litt gjennom hele dagen!

Lykke til!

Last ned gratis e-bok:   Lag kreativ hvetebakst av deigemner

Bake off logo

Vi baker.
Du steker. 
Kundene elsker det.

 


Om skribenten

Gunnar Ragnarsson

Gunnar har vokst opp i et bakeri på Island og har tatt lidenskapen for god bakst med seg hit til Norge. Han er selv utdannet baker og har ledet produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år. Gunnar er en kreativ og løsningsorientert mann som elsker jobben sin og samspillet med kunder.