Nystekte boller trenger ikke å ta tid. Du kan ha ferdige deigemner i fryseren og tine, heve og steke disse når du trenger dem. I påsken vil du trenge mange om du gjør litt ekstra ut av bakervarene til hotellgjester og andre påsketurister.

Vi har samlet noen konkrete tips til hva du kan gjøre for å selge mest mulig fersk bakst i påsken.

  1. Pynter du skolebrødet litt annerledes blir det en påskebolleLag påskeboller ved å pynte hvetebollene, solskinnsbollene eller skolebrødene litt annerledes. Tenk så deilig å kunne nyte en deilig påskebolle i solveggen.

  2. Selg ferske boller i resepsjonen, gjerne som flerpakk. Hva er vel bedre enn en bolle når blodsukkeret er på vei ned? Duften av nystekt og synet av fersk bakst selger, så sørg for å steke flere ganger om dagen.

  3. Bolle med vaniljekrem er den perfekte påskebolleTilby «turposer» med for eksempel fem kanelsnurrer eller rosinboller som kan tas med på skitur. Eller kanskje du skal tilby miksposer?

  4. Ha nystekte boller og hvetebakst på roomservice-menyen. Dette vil garantert falle i smak hos både voksne og barn!

Sjekk ut våre 7 smarte tips til fristende disk og mersalg

Fersk bakst må ikke stekes

Med bake-off i fryseren kan du by påsketuristene på ferske boller, kanelknuter og annen søtbakst, enten du har heveskap og stekeovn eller er helt uten utstyr. Utvalget av søte fristelser er tilpasset din situasjon.

1080x1080_Kardemommeknute2Vil du lage din egen vri på baksten, kan du bruke ferdige deigemner som kan tine under plast på kjøl over natten og formes (om du ønsker det) som du vil før steking.

Blir det mye besøk, kan du benytte ferdighevede produkter. Du kan for eksempel tine ferdighevede kanelknuter eller kardemommeknuter og steke opp. Da har du nydelig fersk bakst i løpet av en drøy time.

Ønsker du en enda enklere løsning, kan du steke noen lekre croissanter eller wienerbakst rett fra frys eller bruke ferdigstekt bake-off. Du kan for eksempel tine noen fargerike donuts, deilige muffins, gulrotkakebiter eller kanelsnurrer. Her er det profilen på ditt serveringssted og gjestenes smak som bestemmer.

Det er altså ingen grunn til å droppe fersk bakst til påske. Det vil garantert gi fornøyde påskegjester.

Les også: Spar tid, energi og matsvinn med ferdigstekt bake-off

Last ned gratis e-bok: Slik øker du salget av hvetebakstLogo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

 


Om skribenten

Anniken Johansen Frøshaug

Anniken er både kategorisjef for søtbakst og ansvarlig for bærekraftsarbeidet vårt – en kombinasjon som er helt naturlig for henne. Hun har nemlig vært aktiv mellomdistanseløper og opptatt av å kunne kose seg innimellom trening og et ellers sunt kosthold. Anniken er en solstråle av en kollega som tar utfordringer på strak arm og ønsker å gjøre en forskjell med arbeidet sitt.