Skolebrødet – som faktisk kalles «12-øres» på Sørlandet fordi det var dette bollen kostet da den dukket opp på 50-tallet – er en av de mest spiste hvetebollene i Norge. Den er spesielt populær blant skoleelever, så hvorfor ikke benytte anledningen til å kombinere feiring av skolebrødet og en etterlengtet sommerferie?

En disk bugnende av fristende, nystekt hvetebakst selger. Vi har samlet noen tips som vil hjelpe deg å ta skolebrødene til nye høyder.

Hvetebakst kurv lavopploselig

Slik lager du fristende skolebrød  

Veien fra fryst til perfekte skolebrød er kort. Se vår bakeskolefilm om hvordan du lager perfekte skolebrød.

Smarte tips

 1. Avkjøl før dekorering: For varm bakst vil føre til at melisen renner av.

 2. Stek ofte: Duften av fersk hvetebakst i lokalet selger, så stek flere ganger i løpet av dagen.

 3. Fyll disken: Når disken bugner av fristende hvetebakst med skolebrød i fokus, tiltrekker du deg kunder som i utgangspunktet kanskje ikke hadde tenkt til å kjøpe.

 4. Selg flerpakk: Selg flere skolebrød til rabattert pris og øk volumet. Kanskje kan du friste vennegjengen som skal feire at det endelig er sommerferie?

 5. Tilby forhåndsbestilling: La kundene forhåndsbestille skolebrød til barnebursdager, kundemøter, fredagskos eller andre anledninger.

 6. Promoter dagen: Last ned salgsplakat for skolebrødets dag for å markere dagen hos din virksomhet.

 7. Lag kreative skolebrødvarianter: Ved å gjøre noen enkle grep, kan du lage spennende, nye bollevarianter av deigemnene du har i fryseren din. Dersom du setter flere deigemner sammen, kan du variere utvalget i disken og øke inntjeningen. Tips og inspirasjon finner du i vår katalog «Hvetebakst: Tips og inspirasjon»

  Dekor 1140x600 low res
  Utvalgte ideer:
  Prinsessekake av skolebrød: Syv deigemner av skolebrød sammen i en ring blir en prinsessekake. Pyntes med melis etter avkjøling.

  Skolebrødstang: Strekk ett eller flere deigemner av hvetebolle etter tining og hev som normalt. Sprøyt på vaniljekrem før steking og pynt med melis og kokos når skolebrødstangen er avkjølt.

  "Luksusskolebrød": Erstatt melis med ostekrem av kremost, melis, vaniljesukker og smør før du dypper skolebrødet i kokos.

  Pynt: Ved å tilsette konditorfarge i melis og kokos, kan du skape nye fristelser og økt kjøpelyst hos kundene dine. Dersom du selger iskrem, kan istoppingen brukes som pynt til skolebrødet.

Opplysningskontoret for Brød og Korn har etablert siste fredag før skoleferien som skolebrødets dag. I år faller denne på 19. juni.