Lenge før jeg begynte i jobben min i desember hadde jeg en favoritt blant produktene jeg skulle ha ansvaret for. Alle har vel latt seg friste av bollene som roper på deg fra disken på bensinstasjonen, særlig om blodsukkeret er litt lavt. Jeg er intet unntak og om ungene er med, har det flere enn en gang blitt en pose med boller. Også kanelbolle til mor da.

Kategorisjef for søtbakst Annette med ferdigstekte bollerHvete- og gjærbakst er liksom enbetydende med Norge det, akkurat som croissanter er lik Frankrike og wienerbrød hører danskene til. Vi baker boller til bursdager og skoleavslutninger og både skolebrødet og kanelbollen har sin egen dag. Likevel er det stort sett croissanter og kanskje en amerikansk donut eller muffin man finner når man vil ha en søt avslutning på frokosten på hotell eller noe søtt i kantina.

Nå som jeg vet betydelig mer om søtbakst og bake-off, skjønner jeg hvorfor det er sånn. Muffins og donuts er bake-off-produkter som kun må tines. Croissanter stekes fryst. De er altså raske å tilberede og personalet trenger ingen forkunnskaper. Superpraktisk når man har et stort antall gjester som kan variere og begrenset med ressurser på jobb, der flere av dem kanskje også er sommervikarer. 

I bollelandet Norge må det være like enkelt å servere ferske boller. Så enkelt at hoteller, kantiner, campingplasser og andre serveringssteder med begrenset tid og utstyr kan gi gjestene det de vil ha. Derfor har vi utviklet ferdigstekte boller som tiner på kun én time.

Les også: 7 grunner til å velge bake-off

Tre typer bake-off – tilpasset kundens behov

Mange vet at bake-off er fryste bakervarer som gjør det enkelt å servere fersk bakst når man vil, men ikke alle vet at det finnes tre typer. Deigemnene som forvandles til rykende ferske boller på bensinstasjonen er kanskje det de fleste forbinder med bake-off. Det gjør kanskje også at mange tror at bake-off er vanskelig og tidkrevende. Det trenger det ikke å være.

Ferdigstekte longbreads kan brukes til å lage en stor variasjon av sandwicherFor i tillegg til halvstekte bakervarer som tines og stekes ferdig hos kunden slik at duften av nybakt sprer seg i lokalet, er bake-off også ferdigstekte bakervarer. Et variert utvalg av brødprodukter, søtbakst, ferdigmat, pølse- og hamburgerbrød og tilbehørsbrød som kun tines – eventuelt smøres – og serveres. Enklere blir det faktisk ikke!

Vi har som mål at eksisterende kunder og de som enda ikke har kjøpt bake-off alltid skal finne løsninger som passer for dem. Derfor har vi blant annet flere brødprodukter som er ferdig delt, slik som longbread, slik at de kan smøres til deilige sandwicher kort tid etter at de tas ut av fryseren.

Og nå har vi også saftige hvete- og rosinboller som kan serveres i ønskede mengder på null komma svisj!

Finner nye løsninger utenfor boksen

Når vi baker bollene våre i Lier, fører samlebåndet de ferdigrullede, runde deigklumpene rett inn i fryseren der de fryses ned hver for seg. Slik holder de på saftigheten og er helt ferske når de tilberedes. Derfor er det forresten også superviktig å tine og heve alle bake-off-produkter under plast slik at fuktigheten ikke "slipper ut".

Da vi ville gjøre hveteboller tilgjengelig for alle, måtte vi tenke litt nytt. Vi er så heldige at vi har et moderne bakeri på Langhus som til daglig produserer tusenvis av pølse- og hamburgerbrød. I tillegg har vi en haug med løsningsorienterte kolleger som alltid tenker nytt. Resultatet av dette er at det nå bakes ferdigstekte hvete- og rosinboller ved bakeriet som har vært kjent som Pølsebrødbaker'n i over 50 år. Det er ganske gøy da.

Ferdigstekte rosin- og hveteboller kan serveres på mange ulike måter

Alltid ferske boller – uten svinn

Jeg gleder meg veldig til vi kan vise hoteller og kantiner alle mulighetene de har i en liten pose. De kan selge boller én og én eller kanskje hotellgjestene vil ha med seg en pose ut på storbyvandring. Og tenk så lurt dette er på campingplasser og i fornøyelsesparker da. En pose med boller til en småsulten gjeng med glade sommerbarn er jo ikke å forakte.

Noe av det aller beste med bake-off synes jeg er at man kun tar ut av fryseren det mengden man trenger. Med boller som kun skal tines er denne miljøeffekten enda større siden man på kort varsel kan ta ut mer. 

Med Tin og Server-bake-off kan du altså tilby ferske bakervarer døgnet rundt – selv med begrenset plass, tid og utstyr. Alt du trenger er en fryser og en plan for hvilke bakervarer du vil ha på menyen. Jeg håper ferdigstekte boller står der da.

Last ned gratis e-bok:  Bake-off: Rykende ferske bakervarer når du vil

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.

Du steker.

Kundene elsker det.

 


Om skribenten

Annette Breilid Davidsen

Annette er kategorisjef for søtbakst og fastfood hos oss og følger tett med på innsikt og trender for stadig å gi kundene nye søte fristelser, pølse- og hamburgerbrød. Hun er en ivrig hobbybaker og rutinert trebarnsmor, som alltid har både sunn og god bakst på lur i fryseren til når hun trenger et raskt måltid i en travel hverdag.