Etter over 20 år som kokk, har jeg funnet mitt favorittbrødprodukt: Naanta. Dette "lommebrødet" kombinerer den praktiske formen og brukervennligheten til pitabrød med smaken av indisk naan, også sprekker det ikke! Jeg er frelst - både når det gjelder smak og bruksområde - og har troa på at dette kan slå an på globale street food-markeder. Da er det jo innmari kult at det er selskapet jeg jobber for som har utviklet det. 

Når vi lanserer nye produkter tre ganger i året, er de resultatet av lange prosesser. Da har våre produktutviklere og markedsteam analysert lokale og globale forbrukerbehov og markedstrender, og pratet med kunder om ønsker og behov. Vanligvis er dette en prosess som skjer lokalt, men når naanta nå ser dagens lys, er det ikke uten grunn at vi omtaler det som en verdensnyhet. Det er nemlig aller første gang at Lantmännen Unibake lanserer et produkt til hele verden. 

Steinovnsbakt naanta kan fylles med det man ønskerDa jakten på et unikt street food-produkt startet for flere år siden, var målsetningen at brødet skulle kunne erobre den globale gatematscenen. Innovasjonsteamene i Unibake-konsernet jobbet som alltid med bakgrunn i slagordet "Bread is your canvas". Med det mener vi at brødet er fundamentet for måltidet - liksom lerretet for matkunsten som skapes. Det gjelder definitivt for street food og helt klart for det nye steinovnsbakte naantabrødet. 

Signaturretter med naantabrød 

Min personlige mening er nemlig at naanta passer til alt! Man kan fylle det med eksotiske gryter og smaker og lage tallerkenretter til restaurantsegmentet. Ellers så kan man legge i et par skiver cheddarost og salami og by på en skikkelig digg toast til bensinstasjonkunder som ønsker seg en matbit. Naanta kan også være et alternativ til vanlige sandwicher om man fyller med kalde råvarer som caprese, roastbiff eller det man måtte ønske. Brødet er rett og slett helt perfekt til å lage sin egen signaturrett. Og jeg lover deg: Det blir ikke søl med naanta!

Selv om det er fyllet som "gjør" et måltid, gir et godt brød prikken over i'en. En ting er kundens smaksopplevelse, men vel så viktig for meg som kokk er det at et "lommebrød" som dette er enkelt å fylle uten at det går fra hverandre.

Etter utallige nyhetsdemonstrasjoner for kunder de siste ukene, kan jeg med hånden på hjertet love at naantas fleksible skorpe og myke innside gjør at brødet tåler mye! Hemmeligheten er å tine brødet i plastpose før det varmes et par minutter i ovnen. Vips, så er brødet superfleksibelt med en crunchy utside! 

HubSpot Video

Overveldende respons fra kunder

Så langt er naanta lansert i Sverige og Belgia foruten Norge og flere land står for tur. Naanta er med andre ord et helt ferskt produkt på det globale streetfood-markedet, men skal vi tro responsen så langt, så kan dette bli noe hele verden vil ha.

Tilbakemeldingene har vært overveldende hver gang jeg har servert brødet til kunder. En kunde oppsummerte det ganske greit, synes jeg, da han sa at naanta er akkurat et sånt produkt man ønsker å ha i vareboka fordi det er så allsidig. Det kan virkelig brukes til alt og siden det kun er bakt med naturlige ingredienser og er vegansk, passer det på alle menyer.

Jeg håper virkelig at så mange som mulig får muligheten til å prøve naantabrødet. For har du smakt og håndtert det, er jeg sikker på at mange flere enn meg får stjerner i øynene. Ta en titt på nettsiden vår for produktinformasjon og oppskrifter og nøl ikke med å kontakte oss om du vil prøve.

Last ned: Nyskapende og inpirerende streetfood


Om skribenten

Jørn Lauritzen

Jørn er vår egen kokk med bakgrunn både fra gourmetrestauranter og kantine, som også har erfaring og teft innen omreisende salg. Hos oss kombinerer han det beste fra begge verdener når han lærer opp og inspirerer kunder til hvordan de best kan tilberede og servere herlige måltider, med brød i enten hoved- eller birollen. Jørn reiser forøvrig jorda rundt på jakt etter Michelin-stjerner.

Om "På bakerrommet"

Våre bakere, produktutviklere og salgs- og markedsteam er lidenskapelig opptatt av god bakst. De følger kontinuerlig med på trender i markedet og elsker når kunder utfordrer dem til å finne nye muligheter for brød og bakervarer. «På bakerrommet» gir de deg et innblikk i det som skjer på bakrommet, fra idé til et nytt produkt ser dagens lys.