Hva er hemmeligheten bak fristende hvetebakst?

Serverer du kundene nystekt og riktig tilberedt hvetebakst kommer de garantert tilbake. Første skritt til suksess er å pensle bollene før steking. Når du pensler øker holdbarheten og saftigheten i baksten. Du får også et resultat som ser ferskere og mer fristende ut. Husk også: stek ofte og lite for å få den gode duften i dine lokaler.

De 10 bollebud

  1. Ikke bryt frysekjeden. Sett bollene på frys rett etter levering.
  2. Fordel bollene på et stekebrett og tin dem på kjøl over natten eller 3-5 timer i romtemperatur. Hvis du bruker ferdig hevet hvetebakst skal de tines 30-60 minutter i romtemperatur før du fortsetter fra trinn 8.
  3. Dekk stekebrettet med plastfolie/plasthette mens bollene tiner.
  4. Hvis du tiner bollene på kjøl bør de temperes 30 minutter i romtemperatur før du setter dem inn i heveskapet.
  5. Still heveskapet på 37 grader og tilfør fuktighet.
  6. Sett bollene i heveskapet og hev dem i 45-50 minutter. Hvis du ikke har heveskap kan du heve bollene i romtemperatur i ca 3-5 timer (eller til dobbel størrelse). La bollene heve tildekket på et lunt sted uten trekk.
  7. Pensle bollene med egg (pisk sammen egg med litt salt og vann). La dem tørke i 5 minutter før steking.
  8. Stek bollene i 8-10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. Skolebrød, solskinnsboller og skillingsboller stekes 7-8 minutter.
  9. Avkjøl produktene før pakking og dekorering.
  10. Stek ofte, den gode duften selger.

Se video: Slik får du perfekte boller og skolebrød

 

Passer ferdig hevet hvetebakst best for deg?

1140X400-hvetefletteBake off-hvetebakst kan deles inn i to kategorier; ferdig hevet hvetebakst og hvetebakst som skal heves. Fordelen med ferdig hevet hvetebakst er at du kun trenger å tine produktene før de stekes og du trenger ikke egent heve- eller raskeskap. Produkter som kommer ferdig hevet er for eksempel Kanelbolle, Crublebolle, Kanelknute og Hveteflette.

Vær kreativ – varier tilbudet

Vil du bli nummer én på boller og søte fristelser? Variasjon i hvetebaksttilbudet gjør du med enkle grep med den hvetebaksten du allerede har i fryseren. Du kan lage ulike former av bollene. Hva med en hjertebolle eller rosebolle på selveste valentinsdagen, en hvetestang med vaniljekrem, eller en fristende bolleeplekake?

kanelbollekake-693For mer tips og inspirasjon anbefaler vi deg og ta en titt i brosjyren Hvetebakst - tips og inspirasjon. Vi har også laget trinn for trinn for flere serveringsforslag. Ta en titt og bli inspirert!

 

Se hele vårt hvetebakstsortiment

 

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.


Om skribenten

Gunnar Ragnarsson

Gunnar er tredjegenerasjonsbaker fra Island. Han har vært med på å lede produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år. Mange av våre kunder kjenner Gunnar godt fra kurs og opplæring