Hva er hemmeligheten bak fristende hvetebakst?
Serverer du kundene nystekt og riktig tilberedt hvetebakst kommer de garantert tilbake. Med et variert utvalg av boller, snurrer og annen søtbakst i fryseren og de rette rutinene, kan dette fort bli virkelighet.
For tips og inspirasjon på hvetebakst - last ned gratis e-bok
Vi har samlet alt du trenger å huske på i "De 10 bollebud" under. Følger du denne sjekklisten, får du perfekte boller hver gang.
10 bollebud: Veien til perfekte boller
- Ikke bryt frysekjeden. Sett bollene på frys rett etter levering.
- Fordel bollene på et stekebrett og tin dem på kjøl over natten eller 3-5 timer i romtemperatur. Hvis du bruker ferdig hevet hvetebakst skal de tines 30-60 minutter i romtemperatur før du fortsetter fra trinn 8.
- Dekk stekebrettet med plastfolie/plasthette mens bollene tiner.
- Hvis du tiner bollene på kjøl bør de temperes 30 minutter i romtemperatur før du setter dem inn i heveskapet.
- Still heveskapet på 37 grader og tilfør fuktighet.
- Sett bollene i heveskapet og hev dem i 45-50 minutter. Hvis du ikke har heveskap kan du heve bollene i romtemperatur i ca 3-5 timer (eller til dobbel størrelse). La bollene heve tildekket på et lunt sted uten trekk.
- Pensle bollene med egg pisket sammen med litt salt og vann. La dem tørke i 5 minutter før steking.
- Stek bollene i 8-10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. Skolebrød, solskinnsboller og skillingsboller stekes 7-8 minutter.
- Avkjøl produktene før pakking og dekorering.
- Stek ofte for den gode duften selger.
Se video: Slik får du perfekte boller og skolebrød
Ferdig hevet hvetebakst gir fleksibilitet
Bake-off-hvetebakst kan deles inn i to kategorier: Ferdig hevet og hvetebakst som skal heves.
Fordelen med ferdig hevet hvetebakst er at du kun trenger å tine produktene før de stekes. Det går altså raskt og du trenger ikke eget heveskap.
Sortimentet av ferdig hevede produkter inneholder blant annet kanelbolle, crumblebolle, kanelknute og hveteflette.
Med bake-off setter fantasien grensene
Vil du bli nummer én på boller og søte fristelser? Da er variasjon nøkkelen til suksess. Dette kan du med enkle grep skape med den hvetebaksten du allerede har i fryseren.
Sjekk også ut våre miniboller: Last ned gratis inspirasjonsbrosjyre
Du kan for eksempel lage ulike former på bollene eller pynte dem til ulike anledninger.
Hva med en hjertebolle eller rosebolle på selveste valentinsdagen? Eller kanskje du skal lage en eplekake av boller?
For tips og inspirasjon anbefaler vi deg og ta en titt i brosjyren Hvetebakst - tips og inspirasjon. Vi har også laget trinn for trinn for flere serveringsforslag. Ta en titt og bli inspirert!


Se hele vårt hvetebakstsortiment her
Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.