Serverer du kundene nystekt og riktig tilberedt hvetebakst, kommer de garantert tilbake. Med et variert utvalg av boller, snurrer og annen søtbakst i fryseren og de rette rutinene, kan dette fort bli virkelighet.

Vi har samlet alt du trenger å huske på i "de 10 bollebud" under. Følger du denne sjekklisten, kan vi garantere at du selger mer og kaster mindre.

De 10 bollebud: Veien til perfekte boller

  1. Ikke bryt frysekjeden. Sett bollene på frys rett etter levering.

  2. Tin på kjøl over natten eller 3-5 timer i romtemperatur fordelt utover et stekebrett. Hvis du bruker ferdig hevet hvetebakst skal de tines 30-60 minutter i romtemperatur før du fortsetter fra trinn 8.

  3. Dekk stekebrettet med plastfolie/plasthette mens bollene tiner.
  4. La boller tint på kjøl stå 30 minutter i romtemperatur før du setter dem inn i heveskapet.
  5. Still heveskapet på 37 grader og tilfør fuktighet.
  6. Hev bollene i heveskap i 45-50 minutter. Har du ikke heveskap kan du heve bollene i romtemperatur i cirka 3-5 timer eller til dobbel størrelse. La bollene heve tildekket på et lunt sted uten trekk.
  7. Pensle bollene med egg pisket sammen med litt salt og vann. La tørke i 5 minutter før steking.
  8. Stek bollene i 8-10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. Skolebrød, solskinnsboller og skillingsboller stekes 7-8 minutter.
  9. Avkjøl produktene før pakking og dekorering.
  10. Stek ofte for duften av nybakt selger.

Vil du ha denne sjekklisten på kjøkkenet ditt? Last ned utskriftsvennlig versjon av "De 10 bollebud".

Video: Slik får du perfekte boller

Video: Slik får du perfekte  skolebrød

Med bake-off setter fantasien grensene

En disk bugnende av nystekte og fristende boller og annen hvetebakst selger. Måten bakervarene eksponeres på har mye å si for suksess.

Du kan for eksempel lage ulike former på bollene eller pynte dem til ulike anledninger.

kanelbollekake-693

I e-boken "Hvetebakst: Tips og inspirasjon" får du enkle tips og råd om steking, pynting og eksponering av de søte fristelsene slik at du kan ta hvetebakstkategorien til nye høyder.

Last ned gratis e-bok:   Lag kreativ hvetebakst av deigemner

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.

Du steker.

Kundene elsker det.

 


Om skribenten

Gunnar Ragnarsson

Gunnar har vokst opp i et bakeri på Island og har tatt lidenskapen for god bakst med seg hit til Norge. Han er selv utdannet baker og har ledet produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år. Gunnar er en kreativ og løsningsorientert mann som elsker jobben sin og samspillet med kunder.