1. Velg fryste bakervarer

Fryste bakervarer er det enkleste grepet du kan ta for å redusere matsvinnet. 9 av 10 nordmenn mener at fryste brødvarer og fryste matvarer bidrar til mindre matsvinn*. Videre viser flere studier fra inn- og utland at fryst brød kan halvere ditt brødsvinn.

Med fryste bakervarer, bake-off og deigemner er du mer fleksibel, kan planlegge bedre og har mulighet til å steke opp nytt brød raskt hvis det kommer flere gjester.

*Dette viser en undersøkelse utført av Ipsos i mai 2019.

2. Stek brødene på nytt

Brod-ovn

Har du hele brød brød igjen etter dagens servering kan du pakke dem i plast og steke dem på nytt dagen etter på 230 grader i 4-6 minutter.

Fylt-brod-med-urter

Før du steker brødet på nytt kan du også fylle det med ost, skinke og smakfulle urter for å lage deilig brytebrød. Passer utmerket som ventebrød eller som en liten snack på kvelden. Se oppskrift på fylt brød her.

Dersom du har laget brød av deigemner kan overskuddsbrød pakkes i plast og oppbevares i romtemperatur i 2-3 dager eller fryses ned. Brødene (tines) og stekes da som lettstekte brød i 4-6 minutter på 230 grader.

3. Gi brødet nytt liv

Brødrester brukt i brødpuddingTørt brød kan få nytt liv som toast, arme riddere, brødchips eller oppmalt som jevning i supper, panering eller vafler. Her finner du 15 oppskrifter som redder tørt brød.

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.