5 tips til hvordan du kan kaste mindre brød

Vi ønsker å bidra med å redusere matsvinnet og har i den anledning laget en rekke serveringstips for hvordan du kan bruke overskuddsbrød. Av og til er det igjen en del brød på slutten av dagen. Hva gjør du da med restene? Med enkle grep kan du bruke brødet til andre retter eller rett og slett varme det opp igjen.  

1. Bruk bake-off eller deigemner

Bake-off og deigemner er en god hjelp for å redusere matsvinn. Du kan planlegge bedre og har mulighet til å steke opp brød raskt hvis det kommer flere gjester.

2. Stek brødene på nytt

Brod-ovn

Har du brød igjen etter dagens servering kan du pakke dem i plast og steke dem på nytt dagen etter på 230 grader i 4-6 minutter.

Dersom du har laget brød av deigemner kan overskuddsbrød pakkes i plast og oppbevares i romtemperatur i 2-3 dager eller fryses ned. Brødene (tines) og stekes da som lettstekte brød i 4-6 minutter på 230 grader.

3. Bruk brødrester som jevning i supper

468x400-Ajo blancoVi har laget den deilige og smakfulle suppen Ajo Blanco av brødrester. I denne suppen kan du bruke pølse- og hamburgerbrød, rundstykker baguetter - eller alle slags brødrester du har liggende.  Du finner oppskriften her

4. Lag brødchips

468x400-PitachipsSkjær tynne skiver av en baguette eller annet brød du har til overs. Vi anbefaler å skjære brødskiver i mindre skiver/biter.  Brødchips er ekstra godt når de blir laget av surdeigsprodukter.

Pensle brødbitene med olivenolje og strø på litt havsalt. Bytt gjerne ut olivenoljen med en pesto for litt ekstra smak og farge. Stek i ovnen på 250 grader i 5 minutter.

Dette er utmerket snacks mens gjestene venter på servering, eller som tilbehør til supper og salater.

På bilde har vi brukt rester av pitabrød krydret med urter og havsalt. Bruk det krydder du har tilgjengelig. Kun fantasien setter grenser.

5. Lag fylt brød med ost og urter

Fylt-brod-med-urter

Har du brød til overs fra frokost eller lunsj? Lag brytebrød fylt med ost, skinke og smakfulle urter. Passer utmerket som ventebrød eller som en liten snack på kvelden . Se oppskrift her.

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.