
Slik reduserer du matsvinnet
Er du opptatt av å kutte matsvinn? Det er vi også! Derfor har vi laget 3 tips som med enkle grep reduserer matsvinnet på på ditt serveringssted.
Er du opptatt av å kutte matsvinn? Det er vi også! Derfor har vi laget 3 tips som med enkle grep reduserer matsvinnet på på ditt serveringssted.
Fryste bakervarer er det enkleste grepet du kan ta for å redusere matsvinnet. 9 av 10 nordmenn mener at fryste brødvarer og fryste matvarer bidrar til mindre matsvinn*. Videre viser flere studier fra inn- og utland at fryst brød kan halvere ditt brødsvinn.
Med fryste bakervarer, bake-off og deigemner er du mer fleksibel, kan planlegge bedre og har mulighet til å steke opp nytt brød raskt hvis det kommer flere gjester.
*Dette viser en undersøkelse utført av Ipsos i mai 2019.
Har du hele brød brød igjen etter dagens servering kan du pakke dem i plast og steke dem på nytt dagen etter på 230 grader i 4-6 minutter.
Før du steker brødet på nytt kan du også fylle det med ost, skinke og smakfulle urter for å lage deilig brytebrød. Passer utmerket som ventebrød eller som en liten snack på kvelden. Se oppskrift på fylt brød her.
Dersom du har laget brød av deigemner kan overskuddsbrød pakkes i plast og oppbevares i romtemperatur i 2-3 dager eller fryses ned. Brødene (tines) og stekes da som lettstekte brød i 4-6 minutter på 230 grader.
Tørt brød kan få nytt liv som toast, arme riddere, brødchips eller oppmalt som jevning i supper, panering eller vafler. Her finner du 15 oppskrifter som redder tørt brød.
Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.
7 Lesetid
6 Lesetid
3 Lesetid
Tips og inspirasjon for din bransje