Brød spises overalt – i alle land og kulturer – og påsmurt brød og gatemat er faktisk mer trendy enn noen gang. Her i Norge spiser vi mer enn 50 kilo brød hver – hvert eneste år!

Men selv om vi spiser brød til frokost, lunsj, kvelds og til og med til middag av og til, så er det stort sett det samme pålegget og fyllet som går igjen. Ost og skinke, leverpostei og bacon, egg og reker, roastbiff. 
1140x400-Rødspettesandwich
Det er så utrolig mange gode smaker der ute som burde stå på menykart og friste kunder i kafeer, kantiner, restauranter og på spisesteder her hjemme. Og det er ikke nødvendigvis vanskeligere eller mer tidkrevende å lage sandwicher inspirert av den store verden enn å velge de tradisjonelle smakene. Det kan jeg si med hånda på hjertet.

Derfor bestemte vi oss – jeg og min kollega Jørn Lauritzen som er kokk og produktutvikler hos oss – for å inspirere Norge. Vi ønsker å gjøre det enklere for serveringssteder over hele landet å variere brød, pålegg og fyll og dermed friste kundene med spennende sandwicher fra hele verden.

Forside-verden-av-paasmurtResultatet er sandwichguiden «En verden av påsmurt». Her finner du noen av de mest populære sandwichene i verden. Vi tar deg med på en smaksreise gjennom Europa, via Afrika og Asia til Sør-Amerika og sandwichstormakten USA og deler tips og oppskrifter du kan bruke hos deg. Jeg lover at du blir inspirert til å sette nye smaker på menyen din.

God tur! 😊

 

Last ned: Sandwicheguide: En verden av påsmurt

 

Vi baker.

Du steker.

Kunden elsker det!

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

 


Om skribenten

Fredrik Gruffman

Fredrik er opprinnelig baker fra Sverige, som har blitt norsk statsborger og samtidig lidenskapelig opptatt av norsk bakst. Som kategorisjef og markedsansvarlig for storhusholdningssegmentet og bakeriet i Lier som nærmeste nabo, spiller han en viktig rolle i utviklingen av vårt produktsortiment og veien videre for Lantmännen Unibake.