Du skal ikke lenger enn til Sverige før du finner French hotdog på de fleste menyer i kiosker, bensinstasjoner og kaféer. Brødet med hull i enden er en sprø klassiker som er kjent for den gode smaken og fine gyldne farge. Selv om det er best kjent som et "on the go"-produkt med pølse, kan det også brukes som tallerkenrett.

Vårt franske hotdog-brød har et hull med diameter på 28-33 millimeter. Det gjør det enkelt å fylle med forskjellige typer pølse eller annet godt du måtte ønske.

Alternative måter å servere fransk hotdog-brød

Det er kun fantasien som setter grensene for hvordan fransk hotdog-brød kan serveres. Her er fire forslag.

Fransk hotdog-brød kan serveres på mange ulike måter
  1. Varm brødet i en panne, del det delvis på langs og legg i ønsket pølse med tilbehør slik at begge deler er godt synlig.

  2. Server en klassisk fransk hotdog ved å fylle brødet med ketchup, sennep, dressing og pølse. Brødet kan enten varmes på varmestativ for fransk hotdog-brød eller i pressgrill slik at sausene fordeler seg godt og ikke bare blir liggende i bunnen.

  3. Del brødet i to, rist det og server med pølse eller annet pålegg.

  4. Del brødet i fem like store deler og lag små kanapeer med for eksempel pølse og pesto eller spirer, skinke og tomatsalsa.

Her finner du flere gode oppskrifter med fransk hotdog-brød som du kan bruke på din meny.

Slik fordeler du sausene i hotdog-brødet

Trinn 1. Tin hotdog-brødet og fyll saus som majones, pesto eller lignende i en sirkelbevegelse rundt og oppover i brødet.

Ha saus i fransk hotdog-brødetTrinn 2. Varm eller stek pølsen etter anvisning og dytt den inn i hotdog-brødet.

Legg pølsa i brødet

Trinn 3. Varm brødet med pølse i en pressgrill til skorpen har blitt sprø. Sausen og smakene vil da blande seg godt inni brødet.

Varme fransk hotdog-brødet

Vis kundene at du selger fransk hotdog

La kundene dine få vite at du selger fransk hotdog. Du kan laste ned ferdige salgsplakater for å få i gang salget. 

Ta gjerne en titt i Smøreguiden vår for tips til ulike dressinger og spreds som kan egne seg i eller på fransk hotdog-brødet. Det skal virkelig ikke mye til for å piffe opp måltidet!

Last ned gratis e-bok Smøreguide - bli ekspert med vår hjelp


Om skribenten

Jørn Lauritzen

Jørn er vår egen kokk med bakgrunn både fra gourmetrestauranter og kantine, som også har erfaring og teft innen omreisende salg. Hos oss kombinerer han det beste fra begge verdener når han lærer opp og inspirerer kunder til hvordan de best kan tilberede og servere herlige måltider, med brød i enten hoved- eller birollen. Jørn reiser forøvrig jorda rundt på jakt etter Michelin-stjerner.