Sjokoladebollen er en kjent favoritt blant store og små. Den nye bollen uten tilsatt sukker er like god på smak som folkefavoritten, men er tilsatt det naturlige fiberet inulin som gir søtsmak istedenfor sukker. Et perfekt alternativ når du vil tilby kundene dine noe ekstra godt eller markere begivenheter og høytider uten sukker. Du kan bestille den unike sjokoladebollen uten tilsatt sukker fra din grossist.

Gode bakeegenskaper

Sjokoladeboller uten tilsatt sukker baker du på nøyaktig samme måte som vanlige hvete- eller sjokoladeboller. Bollene leveres fryste fra grossist. Du tiner, hever, pensler, steker – og fyller lokalene dine med en deilig duft av nystekte boller.

I filmen veien til perfekte boller ser du trinn for trinn hvordan du steker våre boller.

BreadBarista_Shoot_229751_BEW Vår baker, fag- og utviklingssjef, Gunnar Ragnarsson, har hatt en viktig rolle i utviklingen av sjokoladebollene.

"Å kutte ut tilsatt sukker er utfordrende i gjærbakst, da sukkeret spiller en viktig rolle i bakeprosessen. Vi ønsket likevel å gjøre et forsøk. Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet og at bollen ser ut som og håndteres helt likt som andre boller. Noen synes til og med den er bedre enn vanlig sjokoladebolle!" sier baker Gunnar Ragnarsson.

God sjokoladesmak

En god smak av kardemomme og hele 12% sjokoladebiter uten tilsatt sukker gir en søt og god smak som minner svært mye om en vanlig sjokoladebolle. I utviklingsarbeidet har det vært viktig ikke å gå på kompromiss med verken smak eller bakeegenskaper sammenlignet med en tradisjonell bolle bakt med sukker.

1600x800-Sjokoladebolle

Fiberrik bolle

Sjokoladebollen uten tilsatt sukker inneholder inulin, som er en fiber fremstilt fra sikorirot. Dette bidrar til en bolle med høyt fiberinnhold på hele 6,3g per 100g. Mange kunder ønsker å få i seg mer fiber, så her kan du få frem flere gode fordeler samtidig!

Ønsker du å bestille sjokoladeboller uten tilsatt sukker? Ta kontakt med en av våre distriktssjefer i dag eller bestill fra din grossist.

Sunne forpliktelser

Vi har signert helsemyndighetenes intensjonsavtale for et sunnere kosthold, hvor reduksjon av befolkningens inntak av tilsatt sukker er ett av flere viktige mål. Sjokoladebolle uten tilsatt sukker er en av innovasjonene vi nå gjør på veien for å nå målene i avtalen.

For mer detaljert informasjon om Sjokoladebolle uten tilsatt sukker ta en titt her.

 

Last ned gratis e-bok: Slik øker du salget av hvetebakst

*)Kilde: Ipsos Spisefakta 2018