9 måter å skjære brødet på

1. Skjær brødet 3/4 gjennom

Ikke skjær brødet helt gjennom 

Perfekt når sandwichen skal spises “på farten” eller i bil. Når bunnen ikke er skåret gjennom holder fyllet seg på plass!

2. Skrått snitt

Skjær på skrå gjennom

Når brødet skjæres skrått gjennom, kommer fyllet mer til sin rett. Det gir en flott og innbydende sandwich når lokket legges på skrå eller tvers.

3. Trekantsnitt

Trekantsnitt baguette

Lag en flott og håndterbar sandwich ved å skjære en trekant ut av brødet. Trekanten legges på topp på det ferdigsmurte produktet.

4. Tverrsnitt på langs

Skjær baguettene på skrå

1 brød - 3 sandwicher! Lange brød gjør det enkelt å lage mange sandwicher. Skråsnittet får brødet til å virke større!

5. Kombinasjoner

Delte rundstykker

To forskjellige brød gir to forskjellige sandwicher. Begge varianter deles på midten og to forskjellige halvdeler anrettes på en tallerken. Dette gir et flott og dekorativt fargespill, samt to forskjellige smaksopplevelser i et måltid.

6. Utstansing

Brød uten skorpe

Ved å fjerne skorpen på brødet, kan det utstanses i forskjellige former. En kreativ sandwich som passer bra på buffeter.

7. En blir til fire

Firkantstykke delt i fire

Del firkantstykkene i fire fra hjørne til hjørne. Du får da fire små sandwicher.

8. Firkantstykke deles i to

Firkantstykke delt i to på skrå 

Del firkantstykket i to fra hjørne til hjørne. Du får to passe store sandwicher.

9. Strimlet brøddekor

Brøddekor

Bunnen i sandwichen forblir slik den er, toppen deles i strimler, 1 1/2 cm tykkelse. Disse strimlene kan, hvis ønskelig, vendes i en panne med litt krydder og olje. Når bunnen av sandwichen er tilberedt, dekoreres den med strimlene.

Skjæremetoder focaccia

Focaccia kan skjæres på mange forskjellige måter

Våre focacciaer har mange bruksområder og muligheter. Med alternative skjæreteknikker kan du fornye og servere dine gjester innbydende påsmurt og lekkert tilbehørsbrød. 

  • Server focacciasticks med en god dipp. 
  • Små biter skjæres i firkanter og serveres med olje og salt. Passer utmerket som ventebrød og til all slags mat.
  • Firkantstykker til påsmurt. Del hele eller deler av Forcaccian i to. Dander fyllet på  bunnet, legg på lokket og skjær biter etter eget ønske. Raskt og enkelt. 
  • Trekantstykker gir liv i disken og porsjonene ser større ut.
  • Rektangulære biter er flotte å servere og praktiske å spise.  

Ønsker du tips og inspirasjon på hva du kan servere gjestene dine? Last ned vår smøreguide.

Last ned gratis e-bok Smøreguide - bli ekspert med vår hjelp

 

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra Lantmännen Unibake? Abonner på vårt nyhetsbrev her.

 

 


Om skribenten

Jørn Lauritzen

Jørn er vår egen kokk med bakgrunn både fra gourmetrestauranter og kantine, som også har erfaring og teft innen omreisende salg. Hos oss kombinerer han det beste fra begge verdener når han lærer opp og inspirerer kunder til hvordan de best kan tilberede og servere herlige måltider, med brød i enten hoved- eller birollen. Jørn reiser forøvrig jorda rundt på jakt etter Michelin-stjerner.