Skolebrødet – som faktisk kalles «12-øres» på Sørlandet fordi det var dette bollen kostet da den dukket opp på 50-tallet – er en av de mest spiste hvetebollene i Norge. Den er spesielt populær blant skoleelever og har til og med sin egen dag siste fredag før skoleferien. I 2022 faller skolebrødets dag på 17. juni.

Dersom du velger bake-off til ditt serveringssted, er veien fra fryst til perfekte skolebrød kort. Se hvordan du lager perfekte skolebrød av bake-off i denne bakeskolevideoen.

Gratis e-bok: Tips og inspirasjon som tar hvetebakstkategorien til nye høyder

Tilby skolebrød og kanelboller til gjestene

7 tips for å lykkes med skolebrød  

  1. Avkjøl før dekorering: For varm bakst vil føre til at melisen renner av.

  2. Stek ofte: Duften av fersk hvetebakst i lokalet selger, så stek flere ganger i løpet av dagen. Med bake-off i fryseren kan du ta opp flere boller som tines og heves om det går unna!

  3. Fyll disken: Når disken bugner av fristende hvetebakst med skolebrød i fokus, tiltrekker du deg kunder som i utgangspunktet kanskje ikke hadde tenkt til å kjøpe.

  4. Selg flerpakk: Selg flere skolebrød til rabattert pris og øk volumet. Kanskje kan du friste vennegjengen eller barnefamilien med en pose med nystekte bakervarer?

  5. Tilby forhåndsbestilling: La kundene forhåndsbestille skolebrød til barnebursdager, kundemøter, fredagskos eller andre anledninger.

  6. Marker merkedager: Skolebrødets dag må selvfølgelig markeres, men også andre merkedager er perfekte anledninger til å feire med boller eller annen hvetebakst. Last ned salgsplakater for å promotere merkedagene.

  7. Lag kreative skolebrødvarianter: Ved å gjøre noen enkle grep, kan du lage spennende, nye bollevarianter av deigemnene du har i fryseren din. Dersom du setter flere deigemner sammen, kan du variere utvalget i disken og øke inntjeningen.

Skolebrødene kan brukes til å lage kreative kaker

Sett sammen flere skolebrød til kaker

  1. Prinsessekake av skolebrød: Syv deigemner av skolebrød sammen i en ring blir en prinsessekake. Pyntes med melis etter avkjøling.

  2. Skolebrødstang: Strekk ett eller flere deigemner av hvetebolle etter tining og hev som normalt. Sprøyt på vaniljekrem før steking og pynt med melis og kokos når skolebrødstangen er avkjølt.

  3. Luksusskolebrød: Erstatt melis med ostekrem av kremost, melis, vaniljesukker og smør før du dypper skolebrødet i kokos.

Tips! Ved å tilsette konditorfarge i melis og kokos, kan du skape nye fristelser og økt kjøpelyst hos kundene dine. Dersom du selger iskrem, kan istoppingen brukes som pynt til skolebrødet.

Kokos og melis tilsatt konditorfarge

Last ned gratis e-bok: Slik øker du salget av hvetebakst

 

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.

Du steker.

Kundene elsker det.

 


Om skribenten

Gunnar Ragnarsson

Gunnar har vokst opp i et bakeri på Island og har tatt lidenskapen for god bakst med seg hit til Norge. Han er selv utdannet baker og har ledet produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år. Gunnar er en kreativ og løsningsorientert mann som elsker jobben sin og samspillet med kunder.