Skolebrødet – som faktisk kalles «12-øres» på Sørlandet fordi det var dette bollen kostet da den dukket opp på 50-tallet – er en av de mest spiste hvetebollene i Norge. Den er spesielt populær blant skoleelever og har til og med sin egen dag siste fredag før skoleferien. I 2023 faller skolebrødets dag på 16. juni.

Dersom du velger bake-off-boller til ditt serveringssted, er veien fra ferdig deig i fryseren til perfekte skolebrød kort. Du kan tine, heve og steke skolebrød som kommer ferdig med vaniljekrem eller rett og slett lage skolebrød av bake-off-bollene du kanskje allerede har i fryseren.

Se hvordan du lager perfekte skolebrød av bake-off i denne bakeskolevideoen.

Bake-off-boller blir raskt skolebrød kanelboller og andre boller til gjestene dine

7 tips for å lykkes med skolebrød av bake-off-boller

Lager du skolebrød av bake-off-boller, sparer du tid og alle bollene får samme gode kvalitet. Samtidig er det enkelt å lage store mengder med god gjærbakst, for eksempel til dager som skolebrødets dag. 

Følger du tipsene under, kan du gjøre skolebrødene og gjærbaksten du selger til en snakkis.

 1. Avkjøl før dekorering: For varm bakst vil føre til at melisen renner av.

 2. Stek ofte: Duften av fersk gjærbakst i lokalet selger, så tin bollene på kjøl over natten, men stek flere ganger i løpet av dagen. Om det går unna, kan du ta opp mer av fryseren, tine tre timer i romtemperatur og heve i heveskap i 40-50 minutter. Deretter er nystekte boller et faktum etter 8-10 minutter i ovnen!Bruk ferdige salgsplakater til å promotere skolebrødets dag

 3. Fyll disken: Når disken bugner av fristende hvetebakst med skolebrød i fokus, tiltrekker du deg kunder som i utgangspunktet kanskje ikke hadde tenkt til å kjøpe.

 4. Selg flerpakk: Selg flere skolebrød til rabattert pris og øk volumet. Kanskje kan du friste vennegjengen eller barnefamilien med en pose med ferske boller?

 5. Tilby forhåndsbestilling: La kundene forhåndsbestille skolebrød til barnebursdager, kundemøter, fredagskos eller andre anledninger.

 6. Marker merkedager: Skolebrødets dag må selvfølgelig markeres, men også andre merkedager er perfekte anledninger til å feire med boller eller annen gjærbakst. Last ned salgsplakater for å promotere merkedagene.

 7. Lag kreative skolebrødvarianter: Ved å gjøre noen enkle grep, kan du lage spennende, nye bollevarianter av ferdig deig du har i fryseren din. Dersom du setter flere deigemner sammen, kan du variere utvalget i disken og øke inntjeningen.

Sett sammen flere bake-off-boller til kakerBake-off-boller kan enkelt forvandles til lekre kaker

 1. Prinsessekake av skolebrød: Syv emner med ferdig deig av skolebrød sammen i en ring blir en prinsessekake. Pyntes med melis etter avkjøling.

 2. Skolebrødstang: Sett sammen valgfritt antall deigemner av hvetebolle etter tining, lag et snitt i hver bolle og hev som normalt. Sprøyt på vaniljekrem etter heving og pensle med egg. Stek og pynt med melis og kokos når skolebrødstangen er avkjølt.

 3. Luksusskolebrød: Erstatt melis med ostekrem av kremost, melis, vaniljesukker og smør før du dypper skolebrødet i kokos.

Flere tips til hvordan du kan ta gjærbaksten din til nye høyder finner du i denne e-boken.

Tips! Ved å tilsette konditorfarge i melis og kokos, kan du skape nye fristelser og økt kjøpelyst hos kundene dine. Dersom du selger iskrem, kan istoppingen brukes som pynt til skolebrødet.

 

Last ned gratis e-bok:  Lag kreativ hvetebakst av deigemner

 

Alltid rykende fersk bakst med bake off

Vi baker.

Du steker.

Kundene elsker det.

 


Om skribenten

Gunnar Ragnarsson

Gunnar har vokst opp i et bakeri på Island og har tatt lidenskapen for god bakst med seg hit til Norge. Han er selv utdannet baker og har ledet produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år. Gunnar er en kreativ og løsningsorientert mann som elsker jobben sin og samspillet med kunder.