Det mener kokk og medeier av vegankafeen Mikuna i Århus, Line Damgaard. Hun tror at mye at grunnen til at mange ikke-vegetarianere velger bort planteburgeren, er at den ofte er mye kjedeligere enn resten av menyen. 

Det er synd, for du har alle muligheter til å komponere noe minst like godt av planter, sa hun da våre kolleger i Danmark tok en prat med henne.

Les også: 2023-burgeren har få ingredienser, mye smak og god brød

Damgaard mener man bør legge listen like høyt når man lager en vegetarburger som når en saftig gourmetburger står på menyen. Her deler hun sine fem beste tips til å få til nettopp dette.

Se hvordan du forvandler vegetarburgeren til en gourmetburger

Last ned Burgerguide for burger lovers


Om skribenten

Ulrika Tivert Sølvberg

Ulrika er den hos oss som vet mest om hamburger- og pølsebrød, forbrukerbehov og street food-trender. Som kategorisjef for fastfood elsker hun å besøke mathaller og street food-markeder rundt omkring i verden for å finne inspirasjon til neste generasjons fast food. Ulrika kommer opprinnelig fra Sverige, men er for lengst blitt mer norsk enn svensk.