"Frokosten var et høydepunkt med masse godt å velge mellom!" "Fantastisk og innholdsrik frokost." "Frokosten løfter seg utover standard hotellfrokost." "Meget god frokost og flinke folk som jobber der." 

Hvordan blir gjestene så fornøyde? Her er kjøkkensjefens forklaring.

1. Bake-off fremfor direkteleverte bakervarer

Jeg bruker frosne bakervarer, altså bake-off, fordi jeg selv vil velge hvilke bakervarer jeg vil ha. Da har jeg både kontroll på utvalget og tilgjengelig mengde, i tillegg til svinn. Det er mye manko hos leverandører for tiden, men med bake-off så vet jeg at jeg har brød på frys om det plutselig kommer flere gjester enn forventet. Eller så venter jeg med å steke opp alt om folk uteblir. 

2. Variert utvalg av brødprodukter og søtbakst

Det aller viktigste er et variert brødutvalg. Man må ha et utvalg av grove brød - alt fra surdeig til brød med og uten frø - en eller to typer lyse premiumvarianter, rundstykker, skåret brød. Også må du ikke glemme rugbrød. Vi var uten det en stund og da kom etterlysningene.

I tillegg må man ha litt søtt. Til frokost serverer vi minicroissanter og -wienerbrød som kun skal tines og ferdighevede kanelknuter.

Se hvilke produkter Yvonne bruker til brødbuffeten

Miksbokser med brød og rundstykker er perfekte til hotellfrokosten

3. Høyde på brødbuffeten 

Bygg buffeten litt i høyden for å få den til å se litt større ut enn den er. Man kan nemlig ha et stort utvalg av brød og rundstykker, men det betyr lite om alt ligger i én kurv. Bruk gjerne kasser med kurver oppå for å få litt høyde. Det er viktig at oppsettet ser innbydende ut slik at gjestene får lyst på.

4. Riktig oppbevaring og håndtering 

Bake-off-produkter må stekes riktig og ikke minst hviles. Man kan ikke ta brødene rett ut av ovnene og skjære i dem med en gang. Brødene må få hvile. De trenger rett og slett også kjærlighet selv om de ikke er bakt fra bunnen.

Les også:

Men hva skal du velge da?

Men hvilke bake-off-produkter finnes da? Må jeg ha stekeovn? Finnes det bare brød og rundstykker eller søtbakst også? Svarene er "mange", "nei" og "nei". Hele utvalget finner du i e-boka under.

Trenger du litt veiledning, har vi kundekontakter i hele landet og et team av fagfolk med lidenskap for bakerfaget som veldig gjerne vil hjelpe deg å lykkes. Med sin brede erfaring blant annet som bakere og kokker, hjelper de deg å finne løsninger på dine behov. Lantmännen Unibake salgsteam
Tove, Knut Olav, Jørgen, Trond Vidar, Trond og Narve tar gjerne en uforpliktende prat og er alltid tilgjengelige på e-post.

Last ned produktkatalog:  Se hele vårt produktsortiment