Slik får du best resultat med bake-off fra ferdig deig

Det er viktig at frysekjeden for rå deigemner ikke brytes, og at de kommer raskt på frys etter levering. Bake-off i form av ferdig deig tar mye mindre plass i fryseren enn ferdig stekte brød, og er perfekte for deg med liten frysekapasitet.
Fire ulike varianter av bake-off fra ferdig deig
- Hvetebakst som boller og snurrer som skal tines, heves og stekes
- Ferdig hevet hvetebakst som kun skal tines før steking
- Deigemner til brød som tines, eventuelt formes, heves og stekes
- Croissanter og wienerbrød som stekes fryst
Slik kan du bruke deigemner til å lage dine egne brød
Slik tines de ulike variantene av ferdig deig
- Hvetebakst og deigemner til brød tines tildekket med plast på brett over natten på kjøl eller 3-5 timer i romtemperatur før heving og steking.
- Ferdig hevet hvetebakst tines i 60 minutter i romtemperatur før steking.
- Wienerbakst og croissanter stekes rett fra frys.
En av de viktigste suksessfaktorene for å lykkes med bake-off av rå deigemner er å ha gode og godt synlige bakeplaner for når de ulike produktene skal tines, heves og stekes. Stek gjerne lite og ofte. Hvem klarer å motstå duften av ferske kanelboller eller lunt grovbrød?
Tips! For å redusere matsvinnet kan brød laget av deigemner som ikke blir brukt samme dag pakkes i plast og oppbevares i romtemperatur 2-3 dager eller fryses ned. Tin brødene og stek dem 4-6 minutter på 230 grader.
Se hvordan du lager perfekte bake-off-boller
Dette gjør du med halvstekt bake-off

Blant de halvstekte produktene våre finner du blant annet bake-off-brød, baguetter og rundstykker.
- Halvstekte bakervarer tines i romtemperatur innpakket i plast eller i eske.
- Alle halvstekte bake-off produkter kan ligge i 2-3 døgn innpakket i plast i romtemperatur før de stekes.
- For å slippe å kaste mat kan brød og rundstykker som ikke er delt opp dekkes med plast over natten i romtemperatur og stekes på nytt påfølgende dag i 3-4 minutter på 230 grader.
Slik håndteres halvstekte brød og porsjonsbrød:
|
Brød
|
Rundstykker
|
Baguetter
|
Tines i lukket eske
|
12 timer
|
4 timer
|
4 timer
|
Tines løse innpakket i plast
|
4-6 timer
|
1 time
|
1 time
|
Holdbarhet i romtemperatur før steking
|
3 døgn
|
2 døgn
|
2 døgn
|
Stekes
|
230 grader i 4-6 min*
|
230 grader i 3-5 min*
|
190 grader i 8-10 min*
|
*Noen av våre bake-off produkter har avvikende temperatur og steketid. Sjekk alltid stekeanvisningen.
Tips! Har du liten plass is fryseren? Da kan miksbokser med flere ulike bake-off-brød og rundstykker være noe for deg for å få en god variasjon til tross for liten fryseplass.
Dette gjør du med ferdig stekt bake-off

Ferdig stekte bake-off-bakervarer kan være hele og skårede brød, rundstykker, baguetter, pølsebrød, hamburgerbrød, hvetebakst, kaker eller muffins. Alle bake-off bakervarene fryses raskt ned i bakeriet slik at de holder seg saftige. Ferdig stekte bake-off brød har en fersk, god og myk innside etter tining.
Slik håndteres ferdig stekte bakervarer
- De fleste av våre ferdig stekte bake-off-bakervarer tines i cirka 4 timer i lukket eske eller 1 time på benken innpakket i plast.
- Baksten skal tines og oppbevares i romtemperatur, med unntak av enkelte kaker og desserter (se holdbarhet og oppbevaring for hvert enkelt produkt).
- Alle ferdigstekte bake-off-brødprodukter kan ligge i romtemperatur i 2 døgn innpakket i plast.
Tips! Ønsker du en sprø skorpe? Alle ferdigstekte bake-off-brød og rundstykker kan etterstekes i forvarmet ovn ved cirka 190°C i 2-3 minutter. Pølse- og hamburgerbrød anbefaler vi å varme i pressgrill, stekepanne eller lignende.
Med ferdig stekte bake-off-brød får du en fleksibilitet som gjør at du kun trenger å planlegge én time frem i tid. Mange opplever at det gir dem bedre kontroll. Du slipper å kaste mat og sparer penger samtidig. Det er altså en vinn-vinn situasjon å velge bake-off-brød og andre bakervarer til dine gjester. Du sparer tid og penger, mens gjestene dine alltid får ferske bakervarer.

