1. Oppbevaring og håndtering av rå deigemner

Blant våre produkter finner du fire varianter av rå deigemner: Hvetebakst som skal tines og heves, ferdig hevet hvetebakst, deigemner til brød og wienerbakst og croissanter som stekes fra fryst tilstand. For rå deigemner er det viktig at frysekjeden ikke brytes og at de kommer raskt på frys etter levering. Deigemner tar mye mindre plass i fryseren enn ferdig bakte brød, perfekt for deg med liten frysekapasitet.
Slik kan du bruke deigemner til å lage dine egne brød
Slik tines rå deigemner:
- Hvetebakst og deigemner til brød tines tildekket med plast på brett over natten på kjøl eller 3-5 timer i romtemperatur før heving og steking.
- Ferdig hevet hvetebakst tines i 60 minutter i romtemperatur før steking.
- Wienerbakst og croissanter stekes rett fra frys.
En av de viktigste suksessfaktorene for å lykkes med bake-off av rå deigemner er å ha gode og godt synlige bakeplaner for når de ulike produktene skal tines, heves og stekes. Stek gjerne lite og ofte. Hvem klarer å motstå duften av ferske kanelboller eller lunt grovbrød?
Tips! For å redusere matsvinnet kan brød laget av deigemner som ikke blir brukt samme dag pakkes i plast og oppbevares i romtemperatur 2-3 dager eller fryses ned. Tin brødene og stek dem 4-6 minutter på 230 grader.
Se hvordan du lager perfekte boller av bake-off
2. Oppbevaring og håndtering av halvstekte bakervarer

Blant de halvstekte produktene våre finner du brød, baguetter og porsjonsstykker. Halvstekte bakervarer tines i romtemperatur innpakket i plast eller i eske. Alle halvstekte produkter kan ligge i 2-3 døgn innpakket i plast i romtemperatur før de stekes.
Etter tining skal produktene stekes etter anvisning. Stek gjerne i flere omganger utover dagen. Alle elsker duften av ferskt brød!
For å redusere matsvinn kan brød og porsjonsstykker som ikke er delt opp dekkes med plast over natten i romtemperatur og stekes på nytt påfølgende dag i 3-4 minutter på 230 grader.
Slik håndteres halvstekte brød og porsjonsbrød:
|
Brød
|
Porsjonsbrød
|
Baguetter
|
Tines i lukket eske
|
12 timer
|
4 timer
|
4 timer
|
Tines løse innpakket i plast
|
4-6 timer
|
1 time
|
1 time
|
Holdbarhet i romtemp før steking
|
3 døgn
|
2 døgn
|
2 døgn
|
Stekes
|
230 grader i 4-6 min*
|
230 grader i 3-5 min*
|
190 grader i 8-10 min*
|
* Noen produkter har avvikende temperatur og steketid, sjekk alltid stekeanvisningen.
Tips! Har du liten plass på frys? Mange velger miksbokser med flere ulike brød og porsjonsstykker for å få en god variasjon selv om de har liten fryseplass. Husk at du ikke trenger å steke opp mer enn det du trenger hver dag. Resten av det du har tint holder seg 2-3 døgn innpakket i plast i romtemperatur.
3. Oppbevaring og håndtering av ferdig stekte bakervarer

Ferdig stekte bakervarer er for eksempel pølsebrød, hamburgerbrød, porsjonsbrød, ferdig skåret brød, kaker og muffins. Ferdig stekte bakervarer er bakt og stekt i vårt bakeri. Vår fryseteknikk gjør at bakervarene fryses raskt ned mens de beholder sin saftighet. Ferdig stekte brød har en fersk, god og myk innside etter tining.
Slik håndteres ferdig stekte bakervarer:
De fleste av våre ferdig stekte bakervarer tines i cirka 4 timer i lukket eske eller 1 time på benken innpakket i plast. Alle produktene skal tines og oppbevares i romtemperatur, med unntak av enkelte kaker og desserter (se holdbarhet og oppbevaring for hvert enkelt produkt). Alle ferdigstekte brødprodukter kan ligge i romtemperatur i 2 døgn innpakket i plast.
Med ferdig stekte brød får du en fleksibilitet som gjør at du kun trenger å planlegge én time frem i tid. Mange opplever at det gir dem bedre kontroll på både matsvinn og kostnader.
Tips! Ønsker du en sprø skorpe kan porsjonsstykker stekes i forvarmet ovn ved cirka 190°C i 2-3 minutter. Pølse- og hamburgerbrød anbefaler vi å varme i pressgrill, stekepanne eller lignende.
