Anette Andersen er kategorisjef for søtbakst hos Lantmännen Unibake

Erstatter du direktelevert bakst med bake-off gir det svært mange fordeler, både for deg og gjestene dine. Det kan være vanskelig å beregne behovet for mat flere dager i forveien og forhåndsbestilling øker sannsynligheten for svinn. Ved å bruke bake-off har du produktene tilgjengelig i fryseren og kan steke opp nøyaktig det du trenger.

Du kan altså alltid servere nystekte bakervarer uten å måtte bekymre deg for svinn. Samtidig kan du variere utvalget i tråd med behov og ønsker.

Her har jeg samlet noen tips til søtsaker som passer perfekt til hotellbuffeten og er tilpasset din driftssituasjon.

1. Nystekt hvetebakst gir god økonomi

Er det èn ting vi nordmenn elsker så er det boller og hvetebakst. Hvert år spiser vi flere titalls millioner boller. Sammenlignet med annen søtbakst er boller svært prisgunstig og er man villig til å legge ned litt ekstra innsats, er det mye penger å spare på å servere gjestene det de aller helst vil ha!

Du kan nemlig forvandle fryste deigemner til herlige, nystekte boller bokstavelig talt over natten. Deigemner bør nemlig ideelt sett tine på kjøl over natten før de heves og stekes. Dette krever litt planlegging, men gir samtidig helt fantastiske resultater. Og lite slår duften av nystekte boller i lokalet!

Anettes anbefaling: Jeg anbefaler våre miniboller til buffet. De er cirka halvparten så store som vanlige boller og perfekte som en søt avslutning på måltidet. Samtidig oppfordrer man gjestene til heller å forsyne seg flere ganger fremfor å kaste mat. Du kan velge mellom hvete-, rosin- eller sjokoladeboller. Hva med å servere hveteboller med ost og syltetøy som møtemat?

Miniboller passer perfekt påsmurt som møtemat eller i flerpakk til tur

Et annet alternativ til deigemner er ferdighevet hvetebakst, som kun skal tines før de stekes. Dette går mye raskere og gir nystekt hvetebakst på litt over en time. Hva med å teste hvetefletter med kanel, pistasj eller vanilje? Del de i to eller tre før steking for en mindre porsjon på buffeten.

Last ned e-bok: Tips til hvordan du kan tilberede miniboller i ulike former og fasonger

Tips! Selg flerpakk med boller til gjestene. Ta bestilling ved innsjekk og lever ut til frokost.

2. Ferdigstekte kaker sparer tid

Søt bake-off kommer i utallige former og fasonger, med ulike krav til tilberedning. Det aller enkleste er å velge ferdigstekt bakst som kaker, muffins og donuts. Produktene er til enhver tid tilgjengelige i fryseren og klare til servering på 30-60 minutter. Dette er svært praktisk i en hektisk hverdag når du skal ha fersk frokost til mange gjester eller det kommer uventede gjester på besøk.

Anettes anbefaling: Jeg anbefaler minimuffins i mikskartong som en vinner på både frokostbuffeten og som møtemat. Tre smaker i én kartong gir variasjon til gjestene og tar lite plass på frys. For ekstra hygienisk servering har vi også singelpakkede kaker av ulike slag, inkludert glutenfritt.

Ferdigstekte muffins, kaker og donuts kan bare tines og serveres

Tips! Del gjerne donuts og kakestykker i to eller fire biter for en perfekt munnfull.

3. Wienerbakst reduserer svinnet

Wienerbakst og croissanter er klassikere på hotellbuffeten og har svært enkel håndtering: De stekes direkte fra fryst tilstand. Det vil si rykende varm og fersk bakst på under 20 minutter!

Anettes anbefaling: Til buffet anbefaler jeg miniprodukter som croissant mini. Croissantene er rundt en tredjedel så store som våre største croissanter, og en perfekt avslutning på måltidet.

Wienerbakst og croissanter stekes rett fra fryseren

Hvordan velge bakervarer som passer for deg?

Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer tilpasset ulike behov. Da kan vårt team hjelpe deg.

Vi har kundekontakter i hele landet og et team av fagfolk med lidenskap for bakerfaget som veldig gjerne vil hjelpe deg å lykkes. Med sin brede erfaring blant annet som bakere og kokker, hjelper de deg å finne løsninger på dine behov.

Selgere storhusholdning Lantmännen Unibake

Tove, Knut Olav, Jørgen, Trond Vidar, Trond og Narve tar gjerne en uforpliktende prat og er alltid tilgjengelige på e-post.

Last ned gratis e-bok:  Miniboller: Mindre matsvinn og bedre økonomi

 

Bake off logo rykende ferskt

Vi baker.

Du steker.

Kundene elsker det.

 


Om skribenten

Anette Andersen

Anette er som datter av en dreven bensinstasjonsaktør nærmest oppvokst blant bake-off-boller og pølsebrød. Som kategorisjef for søtbakst og fastfood hos oss, leder hun nå produktutviklingsarbeidet av nye søte fristelser og burgerbrød og bruker innsikt for å levere bakervarene kundene vil ha.