Gunnar Ragnarsson - baker Lantmännen Unibake

"Nå som det er mer trendy enn noen gang å bake selv, kan rustikke brød og rundstykker eller egenformede brød av deigemner gi gjestene dine følelsen av hjemmebakst", sier vår egen baker Gunnar Ragnarsson.

1. Funksjonell mat

Du blir hva du spiser! Mange forbrukere har fått øynene opp for mat med funksjon. Det kan være surdeig og gjæret mat - ofte omtalt som fermentering - som stimulerer tarmfloraen, fiberrik mat som er bra for fordøyelsen eller proteinrik mat før og etter trening. Grovbrød er en god kilde til både fiber og protein. Velg brød med tre eller fire kaker på Brødskala'n hvis du vil servere kundene dine fiberrik mat. Det lille ekstra får du også ved å velge brød bakt med næringsrike ingredienser som havre, bygg, rug og chiafrø.

Marker gjerne maten din med en funksjon og la deg inspirere av disse forslagene.

 

Vegansk pålegg

Protenrik:

Vegetarsandwich med grønn hummus og grønnsaker

 

 

Toppskåret pålsebrød med kimchi

Fermentert:

Pølser med fermentert kimchi

 

 

2. Vegansk trend

Vegansk Hvordan kan ditt spisested tilfredsstille den økende veganske og vegetariske trenden? De aller fleste av våre brød er veganske. I vår produktkatalog er alle veganske produkter merket med vegan-symbol.

Husk å servere vegansk pålegg til brødet. Det er et økende utvalg av vegansk majones, margarin og smøreost på markedet. I tillegg egner hummus, friske grønnsaker, grillede grønnsaker, stekt sopp og avokado seg godt som vegansk pålegg.

Hvis du vil servere noe søtt, er flere av våre hvetebakstprodukter veganske.

3. Snacks med bedre samvittighet

Stadig flere ønsker å kose seg samtidig som de er bevisste på inntak av både kalorier og sukker. Noen velger derfor mindre porsjoner eller produkter uten tilsatt sukker. I følge Helsedirektoratet har sukkerforbruket i Norge gått ned 27% de siste ti årene.

Mini hvete boller

4. Ekstra fristende nytelser

Som en kontrast til snacks med bedre samvittighet, har vi trenden med ekstra fristende nytelser. Når man først skal unne seg noe god, har man stadig høyere forventninger. Det skal gjerne være kontraster mellom sprøtt og mykt, samt ulike farger og fyll.

Hvem liker vel ikke en deilig croissant fylt med nougatkrem, winerbolle med vaniljekrem og sjokoladeglasur eller en kanel- og eplebolle med sprø crumbletopping?

Wienerbrød croissant

Trenden gjelder ikke bare søtt, men kan også overføres til hamburgere. En burger skal gjerne være en overdådig nytelse med et søtt og mykt brioche hamburgerbrød, kjøtt av høy kvalitet, sprø bacon og fristende majones med smak av trøffel eller chipotle.

hamburgerbrød brioche

5. Hjemmelaget touch

Det er veldig trendy å bake hjemme. Men hvem har tid til det hver dag? La dine gjester få en følelse av hjemmebakst på ditt spisested. Form dine egne brød med deigemner eller velg blant våre rustikke brød og rundstykker for et utvalg av bakervarer som gir et hjemmelaget uttrykk.

Du har gode muligheter til å sette et personlig preg på bake-off og lage dine egne signaturbakervarer. Med våre trinn for trinn-guider kan du enkelt finne inspirasjon til din helt spesielle kake eller bolle. Hva med kanelbollekake med ostekremglasur eller roseboller?

6. Sesongprodukter og «limited edition»

Sesongprodukter, markeringer og smaker i begrenset opplag blir stadig mer populære. Dine gjester er klare for å prøve nye smaker og vil oftere ha noe som er sesongbasert. En enkel måte å løse dette på, er å fylle boller, kaker og brød etter sesong og høytid.

For å øke salgsvolumet på produktene, trenger det ikke å begrense seg til å markere for eksempel epledagen én dag. Ta gjerne en hel uke (eller to) der dere serverer hveteboller med epleskiver og kanel eller nystekte scones med hjemmelaget eplemos.

7. Rene produkter

Sunne barnMange forbrukere ser etter «rene produkter» uten ekstra tilsatte ingredienser og konserveringsmidler. Fordelen med fryste brød og deigemner, er at de har lang holdbarhet uten konserveringsmidler.  Ingen av våre fryste bakervare og deigemner inneholder derfor  konserveringsmidler.

8. Variasjon og nye ingredienserDeigemner - bak selv

Stadig flere åpner øynene for ulike ingredienser, krydder, meltyper, frø og nøtter – og hvilke helsefordeler de ulike ingrediensene har. Utforsk gjerne brød med ulike meltyper og bruk deigemner for å forme dine egne brød med nye og spennende toppinger.

Kornguide-2

 

 

Lyst til å lære mer om brød og hva de inneholder? Last ned kornguiden.