– Vi har stort sett bare produkter som skal tines og bruker mye miksbokser med oppskårede, ferdigstekte brød for å ha minst mulig folk til tilberedning. Vi prøver å gjøre det enkelt fordi vi har begrenset plass og det er dyrt med bemanning, sier hotelldirektør Roger Bach.

Les om forbrukertrendene som gjelder nå: Folk vil ha lettvinte løsninger

Plassbesparende og lengre holdbarhet 

Hotellet med sine 125 rom og nesten firedoblet kapasitet de siste 15 årene, drives litt annerledes enn andre hoteller. 
 
Hotelldirektør Roger Bach Comfort Hotel Fosna velger ferdigstekt brød– Da vi startet med 35 rom, var det ikke rom for å være direktør på kontor. Siden den gang har vi utvidet, men fortsatt driften på samme måte, sier Bach.
 
Hotel Fosna er egentlig et bed and breakfast-hotell, forteller direktøren.
 
– Vi lever stort sett av oljeindustrien, også har vi noen selskaper og julebord i løpet av sesongen. Da leier vi inn kokker, sier Bach, som opprinnelig er kokk selv.
 
Utvidelsen av hotellet har gitt soveplass til mange gjester, men fellesarealene er til gjengjeld litt knappe. 
 
– Begrenset plass er hovedårsaken til at vi stort sett har «tin og server»-brød og produkter, og særlig miksbokser med ulike produkter i én og samme eske. I tillegg er det lettere å kontrollere svinn med ferdigstekte produkter siden de holder seg saftige i to dager, sier Bach. 

Les også: Slik lager du brødbuffeten hotellgjestene elsker

Praktisk med oppskåret brød

Miksboks med oppskåret grovbrød er praktisk til matpakkerMange gjester som skal på jobb, smører med seg matpakke. Da er oppskåret brød som kun skal tines veldig praktisk.
 
– Man blir stående lenge på brødstasjonene om man skal skjære brød. Med ferdig skåret brød går gjestene raskt videre, sier hotelldirektøren. 
 
Det siste året har det også vært en ekstra fordel ved å velge brødvarer som ikke må stekes, påpeker Bach.

– Å steke brød koster penger når strømprisen er så høy som nå. For hver gang jeg slipper å skru på ovnen, sparer jeg litt, avslutter han.

FersktogFerdigstekt
 
Last ned katalog Tin og server: Aldri har bake-off vært enklere