
6 tips til mindre matsvinn i kantina
I kantina hos oss i Lantmännen Unibake på Langhus, har kjøkkensjef André Solheim et overordnet mål om å minimere matsvinnet – uten at det går på bekostning av smak.
I kantina hos oss i Lantmännen Unibake på Langhus, har kjøkkensjef André Solheim et overordnet mål om å minimere matsvinnet – uten at det går på bekostning av smak.
Her deler han sine seks beste tips til hvordan man som kokk på storkjøkken kan minimere matsvinn.
Merk deg hvor mye og hva gjestene spiser, gjør innkjøp av ingredienser som kan brukes i flere forskjellige retter og lag gjerne en avtale med avdelingsledere at de sier fra om gruppefravær.
Kjøp mest varer med lang holdbarhet og ha en konkret plan for ferske produkter med kort tid til utløpsdato.
Tilberedning av kjøtt og grønnsaker gir mye god kraft som egner seg perfekt i supper og sauser, enten oppbevart på kjøl til senere i uka eller fryst ned til en senere anledning.
Vær kreativ og lag gjerne retter som ikke er helt A4 med de ingrediensene du har.
7 Lesetid
6 Lesetid
3 Lesetid
Tips og inspirasjon for din bransje