Et nystekt skolebrød er vanskelig å motstå, særlig om det også dufter av fersk bakst i lokalet. Det kan med helt enkle grep bli en realitet ved ditt serveringssted.

Alt du trenger er en kartong med emner av ferdig bolledeig (EPD 2786960) i fryseren, vaniljekrem, melisglasur og kokos. 

Slik lager du skolebrød av ferdig bolledeig

Trinn for trinn skolebrød av hvetebolle

1. Legg ønsket antall frosne deigemner på et stekebrett med bakepapir. Husk at bollene både skal presses flate og heve, så sørg for at det er litt plass mellom dem. Tin på kjøl over natten eller i romtemperatur i 3-4 timer. Husk å dekke til med plast for å unngå at bollene tørker ut.

2. Når den ferdige bolledeigen er tint, presser du bollene flate med håndflaten. Det kan lønne seg å ta bollene av stekebrettet før du gjør dette, og så legge de tilbake etterpå.

3. Sett brettet med bollene til heving, enten under plast på et lunt sted i 3-5 timer eller i heveskap i 45-50 minutter. 

4. Når bollene har hevet til dobbel størrelse, kan du sette stekeovnen på 180 grader varmluft. Deretter lager du en grop midt i alle bollene ved å trykke ned med fire fingre. Fukt gjerne fingrene med vann for å unngå at deigen kleber. Sprøyt vaniljekrem i gropen.

5. Stek deretter bollene midt i ovnen i 8-10 minutter og avkjøl i cirka et kvarter før tiden er inne for å forvandle dem til uimotståelige skolebrød :)

6. Påfør melisglasur med sprøytepose rundt vaniljekremen og fordel utover med kniv. Dypp så bollen i en skål med kokos. Unngå å presse ned på midten.

Bruk gjerne ferdige salgsplakater til å promotere skolebrødene dine.

Les også: Slik gjør du skolebrød, boller og hvetebaksten du selger til en snakkis

Logo_rykende_ferskt_avsender_hvitbakgrunn

Vi baker.
Du steker.
Kundene elsker det.
 
Last ned gratis e-bok:   Lag kreativ hvetebakst av deigemner

 

 

 


Om skribenten

Gunnar Ragnarsson

Gunnar har vokst opp i et bakeri på Island og har tatt lidenskapen for god bakst med seg hit til Norge. Han er selv utdannet baker og har ledet produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år. Gunnar er en kreativ og løsningsorientert mann som elsker jobben sin og samspillet med kunder.